Pentru că avem multe de spus!

.

A doua comună din Țara Făgărașului cu capelă mortuară


Deși normele funerare europene preved ca morții să fie privegheați într-o capelă mortuară și nu în locuință, în zona rurală a Țării Făgărașului aceste norme privesc excepția și nu regula. Dacă în Făgăraș și Victoria există capele mortuare și abia fac față cererilor (n.r. la Făgăraș familiile decedaților ortodocși închiriază chiar și capela mortuară a Bisericii Greco-Catolice, când cea ortodoxă e ocupată), pe sate morții încă sunt jeliți acasă.capela mortuara

De curând a început construcția celei de-a doua capele din zona rurală adiacentă Făgărașului.

Primii care au așa ceva sunt sătenii din localitatea Olteț, comuna Viștea.

Urmează să fie construită o capelă și la Veneția de Jos, comuna Părău, ale cărei lucrări se află acum la stadiu de fundație. Se estimează că această capelă va avea un cost total de circa 100.000 de lei. 10% din valoarea ei este suportată din visteria Consiliului Județean Brașov, iar diferența din fondurile proprii ale Parohiei de la Veneția de Jos.

Capela va fi ridicată lângă Biserica ce poartă hramul ,,Cuvioasei Paraschiva”, pe un teren aparținând Bisericii. Această capela va fi prima din comuna Părău și a doua din toată Țara Făgărașului, vorbind exclusiv de mediul rural.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.