Ce specii mai pot fi vânate în această perioadă pe fondurile de vânătoare gestionate de AVPS Făgăraș


Pe cele 7 fonduri de vânătoare ale asociației făgărășene există activitate specifică la această oră datorită sezoanelor de vânătoare deschise la anumite specii. La multe dintre specii sezonul de vânătoare s-a închis pe 31 ianuarie, la altele se închide chiar de astăzi, iar la alte specii se va da drumul la vânătoare din luna mai.

Sorin Suler – presedinte AVPS

La 31 ianuarie s-a închis vânătoarea la mistreți și va rămâne închisă până la 1 iunie. Este valabil pentru femelă și purcel, vierul încă se mai poate împușca pe tot parcursul anului, pe bază de autorizație individuală sau pentru grup restrâns. De asemenea, tot de la 31 ianuarie s-a închis sezonul la iepure. Astăzi este ultima zi în care se mai poate vâna fazanul, de mâine se va închide vânătoarea și pentru această specie. Tot în luna februarie, din 15, s-a închis sezonul de vânătoare și la rațe. Rămâne în această perioadă deschis sezonul de vânătoare la vulpe, șacal, vier mascul. Până la 31 martie mai rămâne deschis sezonul de vânătoare și la cioara grivă, coțofana, cioara de semănătură, dăunători ai păsărilor. Iar bizamul se mai poate împușca până în 15 aprilie“, a spus Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

De la 1 mai se va deschide sezonul la căprior, se va putea vâna acest animal în urma unor cote ce vor fi aprobate de către Ministerul Apelor și Pădurilor. La AVPS Făgăraș sunt înscriși aprocimativ 300 de vânători. În fiecare an fiecare membru trebuie să își plătească cotizația care acum este de 1700 de lei.

foto: Salut FăgărașLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.