Cetatea Făgăraș intră în șantier în august. Obiectivul turistic rămâne deschis turiștilor


 

Cetatea Făgăraş

Cetatea Făgăraş

Lucrările de restaurare a Cetății Făgăraș ar urma să înceapă în luna august, iar șantierul va fi deschis 5 ani. Potrivit primarului Gheorghe Sucaciu, citat de bzb.ro, pe pargursul lucrărilor Cetatea va rămâne deschisă vizitatorilor.

Am decis să facem organizarea de şantier în partea de Nord a Cetăţii, tocmai pentru a nu bloca intrarea turiştilor, iar obiectivul să rămână deschis vizitării şi pe perioada şantierului. Vrem ca turiştii să vadă intervenţiile care se efectuează”, a declarat primarul pentru sursa citată.

Finanțarea nerambursabilă a fost obținută de către municipalitate încă din 2017. Proiectul „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al municipiului Făgăraş – Cetatea Făgăraşului” presupune lucrări de consolidare, restaurare conservare şi punere în valoare a întregului ansamblu arhitectural; regularizarea malurilor lacului şi implicit lăţirea luciului de apă; construirea unui pod din lemn pe latura de est cu mecanism de ridicare, realizarea unor poduri de acces pe laturile de sud şi nord; amenajarea circuite de vizitare atât în exterior cât şi în interior, precum şi a unor alei pietonale şi locuri de belvedere şi de odihnă. Proiectul a demarat cu întârziere, deoarece licitaţia a fost suspendată o perioadă, pentru că a fost nevoie de realizarea descărcării arheologice.
Valoarea totală a lucrărilor este de 18,96 milioane de lei, iar pentru acestea Primăria Făgăraş a obţinut din 2017 o finanţare nerambursabilă, proiectul urmând să se deruleze pe o perioadă de 30 de luni, în conformitate cu angajamentul luat în faţa Uniunii Europene.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.