Pentru că avem multe de spus!

.

S-au publicat rezultatele repartizării computerizate. Mai sunt locuri la Colegiul ,,Doamna Stanca” şi Liceul ,,I.C. Drăguşanu”


Rezultatele admiterii la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și afișate la sediul unităţilor de învățământ.

După ce au susținut examenele din cadrul Evaluării Naționale 2019, emoțiile iau sfârșit pentru absolvenții claselor a VIII-a, care au aflat vineri, 12 iulie, la ce liceu vor învăța în următorii patru ani.

Această etapă a admiterii la liceu stabilește totodată topul liceelor, o ierarhie în funcție de media de admitere la fiecare profil.

Admiterea la liceu s-a făcut pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (80%) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

La liceele din Făgăraş şi Victoria s-a putut intra şi cu medii foarte mici.

De exemplu, la Colegiul Naţional ,,Doamna Stanca”, la Specializarea ,,Ştiinţele naturii”, mai sunt 7 locuri neocupate. Ultima medie de admitere a fost 4,54.

La Liceul Teoretic ,,I.C. Drăguşanu” din Victoria, la specializarea ,,Filologie”, mai sunt încă  4 locuri. Ultima medie de admitere a fost 3,35.

Puteţi consulta AICI (click) toate locurile rămase libere şi mediile cu care s-a intrat la fiecare liceu.Evaluarea

Colegiul National Doamna Stanca

Colegiul National Doamna Stanca

Cum rămân elevii nerepartizaţi la liceu

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară, organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

Situația poate apărea în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari. De aceea, se recomandă completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni, pentru ca această situație să nu apară.

Nu poate exista situația în care un candidat să fie declarat nerepartizat, iar la una din opțiunile exprimate de el să fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mică decât el.

Dacă pentru marea majoritate a elevilor și părinților emoțiile se termină aici, mai urmează o etapă birocratică foarte importantă, conform calendarului de admitere 2019 – cererea de înscriere la liceu. 

Astfel, după ce elevii au aflat la ce liceu au intrat, în urma repartizarii computerizate pentru admiterea la licee 2019, urmează – obligatoriu! – etapa înscrierii la liceul respectiv.

Iată mai jos ce locuri libere mai sunt în judeţ:

(click pe tabel)

1

Cea de-a doua etapă a admiterii la licee

  • 23 iulie 2019: Afișarea situației locurilor rămase libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbămodernă/maternă;
  • 24 – 25 iulie 2019: Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă;
  • 26 – 29 iulie 2019: Desfășurarea probelor de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă;
  • 24 – 30 iulie 2019: Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare;
  • 31 iulie – 1 august 2019: Repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare.

Anul școlar 2019-2020 începe la 9 septembrie 2019.

 inchirieri ecoterm

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.