Pentru că avem multe de spus!

.

Concert la Biserica Cisterciană din Cârţa


 

În 10 iulie, Biserica Cisterciană de la Cârţa va găzdui un concert marca SoNoRo Conac. Acesta începe la ora 19.00, iar vizitatorii îi vor putea asculta pe Nicolas Dautricourt la vioară, Răzvan Popovici la violă, Benedict Klockner la violoncel şi Miruna Nagy la harpă. Aceştia vor interpreta piese de Jean Cras, Gabriel Faure, Marin Marais, Reinhold Gliere şi Maurice Ravel.Carta 1

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele proiectului SoNoRo Conac, ce dorește, prin asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție șI sprijinire a partimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de naturã intimã, propice dialogului cultural și ascultãrii active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile.

sonoro conacAnul acesta SoNoRo Conac a ajuns la cea de-a VII-a ediție, care este una româno – franceză, motiv pentru care programul oferit de muzicieni se numeşte ,,À la française”.

,,Influența franceză în cultura noastră a fost foarte mare, de la artă și arhitectură, până la modalități de organizare administrativă, dar și aportul țării noastre adus culturii franceze, prin intelectualii și artiștii de origine română, a fost important și ne bucurăm că acest sezon comun a reușit să sublinieze atât de bine această relație, ce a îmbogățit ambele culturi. În această ediție vom realiza un schimb cultural cu Franța, vom avea invitați artiști francezi de vârf la concertele Conac, ce vor concerta alături de artiștii români sau internaționali, cu al căror nivel înalt ne-am obișnuit deja deja publicul.” (Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac și al Festivalului SoNoRo).

purolite

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.