Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Cu 3 zile înainte de Crăciun, o familie săracă din Sâmbăta de Sus s-a mutat într-o casă construită din donaţii


O casă nouă, construită din fundaţie, cu două camere, bucătărie şi baie, a fost ridicată de un ONG din Câmpulung Moldovenesc, într-un timp extrem de scurt, pentru o familie săracă din comuna Sâmbăta.

Duminică, 22 decembrie, cu puţin înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului, părinţii şi cei patru copii s-au mutat în noua lor locuinţă.

Asociaţia ,,Licuricii fericiţi”, coordonată de Nicoleta Bogoş, din Câmpulung Moldovenesc, s-a ocupat de ridicarea acestei case. În luna august acest an, membrii asociaţiei se aflau în zona turistică Sâmbăta de Sus, când l-au întâlnit – graţie întâmplării – pe Raul, unul dintre copiii acestei familii. Nemâncat şi murdar, copilul a stârnit un val de emoţii în inimile bucovinenilor, care au hotărât să facă tot posibilul să-i asigure lui şi fraţilor săi un acoperiş deasupra capului. Despre acest lucru am scris, în luna august, AICI (click).

ONG-ul a strâns sute de donaţii de la oameni din toată ţara, din august şi până în luna decembrie, pentru acest caz umanitar. Familia din Sâmbăta de Sus a primit, prin acest ONG, bani, materiale de construcţie, electrocasnice etc. Dar cel mai impresionant gest a fost cel al unor tineri din Popeşti-Leordeni, proaspăt căsătoriţi, care efectiv şi-au donat darul de nuntă pentru construcţia casei, adică 35.ooo de lei. Despre acest lucru am scris AICI (click).

De astăzi, familia din Sâmbăta de Sus are un acoperiş deasupra capului. ,,Raul este acasă de Crăciun. Voi, cei 521 de donatori, ați construit o casă în valoare de 112.285 de lei. Una trainică, călduroasă, decentă, o casă unde Raul și frățiorii lui au început, astăzi, o viață nouă! Mai sunt multe de făcut și am promis că ne întoarcem, în ianuarie, să terminăm de mobilat și utilat căsuța. Noi, Licuricii, vă mulțumim din suflet pentru că ați licărit alături de noi în împlinirea acestui vis îndrăzneț”, a precizat Nicoleta Bogoş, preşedinta Asociaţiei ,,Licuricii fericiţi”.

Potrivit primarului Vasile Andreaş, casa se află pe strada Săvoieşti. Aceasta a fost ridicată pe un teren pus de dispoziţie de comuna Sâmbăta de Sus şi nu poate fi înstrăinată.

În apropierea locuinţei familiei se află alte case aparţinând rudelor tatălui lui Raul. Pentru a ajunge la locuinţă, s-a format o cale de acces lăturalnică.

Raul şi familia sa au locuit până astăzi în zona turistică Sâmbăta, într-o magazie. Când s-au mutat în noua casă au fost întâmpinaţi cu căldură în sobă, cu bradul împodobit, cu cadouri sub brad, cu cozonac şi portocale şi cu alimente.

 

(Cristina Cornilă)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.