Pentru că avem multe de spus!

.

De ieri au fost puse în circulaţie noile bancnote de 100 şi 200 de euro, adaptate la ,,dimensiunea portofelelor”


Banca Centrală Europeană a pus marţi în circulaţie noile bancnote de 100 şi 200 de euro din seria ”Europa”, destinate să fie mai sigure.

Acestea vor fi cea de-a cincea, respectiv a şasea bancnotă din seria „Europa”, după cea de 5 euro care a intrat în circulaţie în luna mai 2013, urmată la sfârşitul lunii septembrie 2015 de noua bancnotă de 10 euro, de noua bancnotă de 20 euro în luna noiembrie 2015 şi de cea de 50 de euro care a intrat în circulaţie în luna iulie 2016.

Noile bancnote „sunt mai compacte şi mai practice de utilizat, culorile sunt mai luminoase şi sunt mai sigure”, a asigurat Laure Lalouette, expertă în bancnote la Banca Centrală Europeană. În plus, „noile bancnote vor fi mai greu de falsificat”.

La prima vedere, noile bancnote nu diferă foarte mult de vechile modele, cu excepția dimensiunilor. Chiar dacă au aceeași lungime ca actualele bancnote, noile bilete de 100 şi 200 de euro din seria „Europa” au aceeași înălțime cu bancnota de 50 de euro, spre deosebire de vechea serie care avea bancnote cu o înălțime mai mare. Dimensiune alor este ,,mai bine adaptată la dimensiunea portofelelor”.

100 euro

200 euroArticole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.