Pentru că avem multe de spus!

.

Drumul nervilor! Lucrările de pe DN 1 și cozile kilometrice din iulie


Parcă fiecare vară se manifestă identic în trafic. Nici iulie 2020 nu face excepție. De câteva zile, pe Drumul Național 1, în zona Făgărașului, se execută lucrări de reparații la poduri. În mod ironic, exact când traficul are cele mai mari valori, în lunile de concediu.

În primăvară, în perioada restricțiilor cauzate de pandemie, drumarii au stat liniștiți. Odată cu reluarea ciruculației și cu venirea căldurii, au ieșit la reparații.

Așa se face că un drum între Făgăraș și Sâmbăta de Jos, de pildă, poate dura o oră și jumătate.

,,Am văzut că se lucrează la niște poduri în zona Dridif-Voila. Eu, prin natura meseriei, fac zilnic drumul acesta. Vineri, cozile în trafic au fost infernale. După-amiaza, la oră de vârf, când toată lumea ieșea de la serviciu și mergea la țară, am stat o oră și jumătate, de la ieșirea din Făgăraș, până în Sâmbăta de Jos. De regulă, pe acest traseu, care nu e mai lung de 15 kilometri, fac în jur de 15 minute. Coada pe DN 1 începea de dinainte de podul de la Beclean. Până în Sâmbăta de Jos s-a mers cu 10 km/oră, bară la bară și cu staționări lungi la mai multe semafoare amplasate din cauza lucrărilor. S-au format cozi kilometrice. E un drum al nervilor”, a declarat un șofer din Făgăraș, nevoit să facă acest drum zi de zi.

La naveta oamenilor locului se adaugă în lunile de vară și șoferii din toată țara, care pleacă sau vin din concediu.

Cei care vor să evite lucrările de pe DN1 pot alege ruta pe sub munte (Hurez-Săsciori-Recea-Gura Văii-Lisa-Sâmbăta de Sus-Sâmbăta de Jos), dar și acolo se lucrează intens în acestă perioadă, pe fonduri europene, tot la poduri deocamdată, pentru viitorul drum care va fi dat circulației ca o alternativă la drumul național.

 

(Cristina Cornilă)
 
One thought on “Drumul nervilor! Lucrările de pe DN 1 și cozile kilometrice din iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.