Pentru că avem multe de spus!

.

Niculae repornește Virometul, nu și Nitroporos Făgăraș


Cinci din cele șase uzine chimice din grupul Interagro vor fi redeschise în acest an, două au fost deschise deja. Omul de afaceri Ioan Niculae caută să angajeze circa 4.000 de oameni. Singurul combinat care nu va fi repornit va fi cel de la Făgăraș, în timp ce repornirea Viromet Victoria este programată pentru luna august.

„Nitroporos Făgăraș necesită investiții mult mai mari, zeci de milioane de euro. Avem o gândire pentru el, e vorba despre 45 de milioane de euro investiție, ar trebui să facem o fabrică nouă de acid azotic și de azotat de amoniu, ca tot amoniacul să fie folosit în acel combinat, sau cea mai mare parte”, a declarat Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro.

„Viromet va fi gata de pornire la jumătatea lunii august, cu reactorul vechi, probabil vom da drumul la combinat în jurul acestei date, urmând ca în două luni să terminăm legăturile, montajul final, alimentarea cu catalizatori a reactorului nou, cumpărat de la Doljchim Craiova,” mai spune Niculae.

Combinatele chimice vor consuma circa 2,7 miliarde de metri cubi de gaze pe an, grupul lui Niculae devenind de departe cel mai mare consumator de gaze din țară.

Gazul consumat este integral rusesc, Niculae a semnat contract direct cu Gazprom, care poate fi prelungit. Este singurul consumator din România cu contract direct cu gigantul rus.

Omul de afaceri acuză că niciun producător român nu vrea să-i vândă gaze, sub nicio formă. Mai mult, acuză producătorii de gaz că nu respectă reglementările ANRE și pun pe bursă mai puțin gaz decât sunt obligate. Cantitățile sunt mici și nu sunt de niciun folos pentru industria românească.

Sursa: bizbrasov.ro
 
One thought on “Niculae repornește Virometul, nu și Nitroporos Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.