Pentru că avem multe de spus!

.

E timpul ca Făgăraşul să aibă din nou cinematograf!


cinematografPână în 1989, Făgăraşul – la mărimea lui – se mândrea cu două cinematografe: primul a fost Negoiu (clădire care a fost revendicată de foştii proprietari şi care acum nu se mai află în proprietatea municipalităţii), iar apoi s-a construit Transilvania.

Prin anii 2000, cinema Negoiu s-a trasformat pentru o scurtă perioadă de timp, din sală de cultură, în discotecă. La Transilvania nu a funcţionat niciodată nimic altceva.

Istoria cinema-urilor din oraş s-a oprit acum vreo 20 de ani, de când sunt închise. De atunci avem HBO, DVD-playere şi filme on-line non-stop. Dar socialul şi relaxarea pe care o dădea altădată mersul la film au dispărut cu totul din peisaj.

Municipalitatea a anunţat că are în intenţie redeschiderea cinematografului Transilvania.primar

,,Avem mai multe căi de a obţine în scurt timp finanţare pentru lucrările de la cinema: pe de o parte luăm în calcul o finanţare de la Compania Naţională de Investiţii, pe de altă parte am putea să suportăm costurile chiar din bugetul local. De asemenea, vom vedea dacă facem dotare şi renovare în interiorul clădirii sau numai renovare. Este posibil să contractăm o firmă licenţiată de Centrul Naţional al Cinematografiei care să aibă dreptul să ruleze filmele şi să nu ne mai licenţiem noi. Atunci nu ne vom mai ocupa şi de dotare, pentru asta ar cădea în sarcina firmei. Un lucru este cert, că vom redeschide cinematograful”, a declarat edilul Gheorghe Sucaciu.

Faptul că planurile primarului în privinţa redeschiderii sălii de cinema Transilvania sunt certe este confirmat inclusiv de criticul de film Irina Margareta Nistor. Prezentă zilele acestea la Făgăraş pentru un eveniment cultural, Irina Nistor a declarat că ştie din surse sigure că oraşul nostru va avea din nou cintematograf.
3 thoughts on “E timpul ca Făgăraşul să aibă din nou cinematograf!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.