Pentru că avem multe de spus!

.

Ecologiştii făgărăşeni condamnă iniţiativa legislativă care dă frâu liber defrişărilor


defrisareSenatul a adoptat proiectul care a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD, ALDE şi UDMR prin care lucrările de utilitate publică vor putea fi realizate inclusiv în ariile protejate şi în zonele cu păduri virgine.

În acest caz, însă, Camera Deputaţilor este for decizional.

Proiectul, iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD, ALDE şi UDMR, a fost adoptat cu 81 de voturi “pentru”, 12 “împotrivă” şi două abţineri.

Propunerea a venit de la un politician care are 13 terenuri pe Valea Prahovei.

Potrivit unuia dintre amendamente, ,,scoaterea definitivă şi ocuparea temporară a terenurilor din fondul forestier naţional necesare realizării, dezvoltării, întreţinerii şi modernizării sistemelor de utilităţi publice în vederea asigurării securităţii şi sănătăţii oamenilor şi animalelor este permisă inclusiv pentru suprafeţele cuprinse în zona de protecţie strictă, zona de protecţie integrală şi zona de conservare durabilă a ariilor naturale protejate, rezervaţii naturale, precum şi pentru suprafeţele incluse în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine din România ori care întrunesc criteriile şi indicatorii pentru includerea în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine din România“.

prof. Nicolae Postolache

prof. Nicolae Postolache

Coincidență sau nu, inițiatorul proiectului legislativ este vicepreședintele Comisiei pentru Mediu din Senat, senatorul PSD Emanoil Savin, fostul primar al Bușteniului în perioada 2004 – 2016, care deține, alături de soția sa, 13 terenuri pe Valea Prahovei, conform declarației de avere, areată Greenpeace.

Partidul Ecologist Român şi Uniunea Salvaţi România se opun acestui proiect.

Ecologiştii făgărăşeni iau atitudine. ,,Partidul Ecologist Român, filiala Făgăraş, condamnă votarea acestei inițiative legislative care ameninţă integritatea ariilor protejate. Sperăm ca, la viitoarele alegeri, cetăţenii să ni se alature pentru a putea trimite reprezentanţi în Parlamentul României care să aibă în vedere protejarea patrimoniului natural al României”, a declarat preşedintele PER Făgăraş, prof. Nicolae Postolache.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *