Pentru că avem multe de spus!

.

Făgăraș: Biroul pentru victimele violenței domestice, la Spitalul „Dr. Aurel Tulbure“ a fost inaugurat. Voluntarii vor da o mână de ajutor persoanelor singure


lansare centru violentaÎncepând de astăzi, 8 martie, victimele violenței domestice vor avea un birou la care vor putea apela cu încredere. Acesta va funcționa în cadrul Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“.

Lansarea a avut loc astăzi la Casa de Cultură, inaugurat în prezența Stefaniei Catallo, președintele centrului Anti-Violență Marie – Anne Erize din Italia.

Prezent la eveniment a fost și managerul instituției spitalicești, dr. Erik Cocchetti.

Doamna Stefania Catallo este o scriitoare din Italia, cunoscută atât la nivel național cât și internațional și a venit la noi în România să ne ajute. Este și vorba de un schimb de experiență. Avem încredere în experiența dumneaei că ne va ajuta să renovăm și Pediatria unde, pe viitor, să funcționeze acest centru al violenței. Momentan, pentru acest birou folosim angajații spitalului, avem deja profesioniști în instituția noastră. Orice victimă a violenței poate veni la noi, fără frică, totul va fi anonim. Va găsi psihologi, psihiatri și asistenți sociali. Paza este prezentă, orice victimă va fi în siguranță“, a declarat managerul instituției spitalicești, dr. Erik Cocchetti.

Acesta a mai adăugat că la acest birou pot apela nu doar victimele violenței domestice, dar și alte persoane neajutorate. „Noi trebuie să ajutăm nu doar persoanele care sunt victime, ci și alte persoane. Ne referim și la persoanele în vârstă, care sunt internați la noi în spital, iar copiii le sunt plecați în străinătate. Ei sunt dezorientați. În acest sens avem, până în prezent, un număr de 30 de voluntari, care vor fi folosiți în anumite secții. Ei nu vor lucra cu acești pacienți medical, ci vor face în așa fel încât pacienții să se simtă cât mai bine, să stea cu ei, să le povestească, să nu se simtă pacienții singuri“, a mai adăugat managerul spitalului.

lansare centru violenta1Stefania Catallo a susținut, începând cu ora 10.00, o conferință, în sala mică a Casei Municipale de Cultură. Prezent la eveniment a fost și primarul Gheorghe Sucaciu.

Am început un proiect de anul trecut, un centru de violență domestică, împreună cu doamna avocat Nicoleta Vlad de la Sibiu, iar anul acesta ni s-a alăturat doamna Stefania Catallo. Ne vor ajuta ca la spital, într-o clădire care va rămâne liberă de instituție, după ce vom face o derogare, să construim acest centru de violență domestică. Deocamdată acum s-a inițiat un birou pentru consultanță pentru violența domestică în familie. ulterior, din diferite fonduri, vom construi și acest centru. Acesta va aparține, ca instituție, de primărie. Dar ca și activitate va fi coordonat de spital“, a spus și primarul Gheorghe Sucaciu.

Un astfel de centru pentru victimele violenței domestice a mai funcționat la Făgăraș între anii 2005 – 2010.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.