Pentru că avem multe de spus!

.

Făgărășeanul Iulian Coropețchi, şeful promoţiei 2018 “Centenarul Marii Uniri” al Academiei Tehnice Militare


iulian coropetchiSublocotenentul inginer Iulian Coropețchi, din localitatea Mândra, este şeful promoţiei 2018 “Centenarul Marii Uniri” al Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I“ din București!

Tânărul făgărășean a fost lăudat de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, care i-au dedicat și o postare pe o rețea de socializare.

Iulian este din localitatea Mândra și a îmbrăcat pentru prima dată haina militară în 2010, când a decis să urmeze cursurile Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia.

Sunt sublocotenent inginer Coropețchi Iulian Constantin, iar aceste două titluri adăugate în fața numelui meu nu sunt altceva decât rodul a patru ani de abnegație și dăruire pentru profesia aleasă, rodul a patru ani petrecuți în băncile Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”. 

iulian coropetchi1Privind retrospectiv, parcursul meu în haina militară a început acum opt ani, în anul 2010 când am decis să aleg diferit, și-anume Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba-Iulia.  Adesea am fost întrebat de ce acest drum pavat pe alocuri cu privațiuni, cu mici nemulțumiri, cu dor de casă și lipsa celor dragi alături. Uitându-mă în urmă, amintirile îmi oferă cel mai bun răspuns. Toate acele neajunsuri au fost eclipsate de oamenii pe care destinul mi i-a scos în cale, și-anume colegii care au depășit acest simplu statut de amici, devenindu-mi a doua familie și profesorii care au pus bazele devenirii mele ca om“, povestește tânărul pentru armataromaniei.ro.

După patru ani s-a înscris la Academia Tehnică Militară, tocmai pentru că de mic era pasionat de complexitatea tehnică a automobilelor

Crezul meu a fost mereu depășirea propriilor limite, inițiativa și încrederea în faptul că reprezint o mică parte din fenomenul schimbării spre un viitor al inovației și științei. Privesc optimist spre acest orizont al lecțiilor învățate, al bunelor  practici, al aplicării într-un cadru cât mai extins a noțiunilor asimilate pe băncile școlii. Suntem o generație tânără în care clocotește dorința de a ne dezvolta într-un mediu sănătos și stimulativ, dorința de a face ceva și a nu ne lăsa învinși de obstacole sau dezamăgiri“.

A ales să rămână în învățământul militar ca ofițer specialist în laboratorul de disteme autopropulsate din Centrul de excelență sisteme autopropulsate și tehnologii pentru apărare și securitate la Facultatea de mecatronică și sisteme integrate de armament „din dorința puternică de a-i învăța pe alții la rândul meu, după exemplul profesorilor noștri care s-au dedicat studenților din fața lor“.

iulian coropetchi2Pornind de la îndemnul că oriunde vom merge în viață, să ne facem simțită prezența, îmi doresc să îmbin cariera didactică cu cea de cercetare, ca munca mea să reprezinte o contribuție adusă societății, prin modelarea altor minți tinere, prin necesitatea cercetărilor și dezvoltarea aspectelor care ne pot ajuta să depășim piedicile pe care uneori prezentul pe alocuri ruginit, ni le poate pune.

La ceasul absolvirii, afirm cu certitudine că sunt mândru de colegii mei, de felul în care au ales să fie oameni, ofițeri și ingineri în aceeași măsură. Sunt convins că vom marșa împreună spre reușite cât mai mari și că vom face cinste academiei care ne-a pregătit să înfruntăm viața cu capul sus“, mai afirmă tânărul Iulian.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.