Făgărașul i-ar putea avea deputat pe Dumitru Flucuș și senator pe Irineu Darău


Făgărașul l-ar putea avea deputat pe Dumitru Flucuș și senator pe Irineu Darău.

primar Dumitru Flucuş

Partidele care și-au anunțat deja candidații la alegerile parlamentare din luna decembrie a acestui an sunt PNL și USR-PLUS. Vorbim de organizațiile județene ale acestor formațiuni politice.

Pe lista PNL pentru Camera Deputaților îl găsim pe un loc eligibil (poziția 3) pe primarul de la Șinca Nouă – Dumitru Flucuș. Pe poziția 5 se află și făgărășeanca Mara Mareș, dar acest loc nu se întrevede deocamdată ca eligibil.

Pe lista USR-PLUS pentru Senat îl găsim chiar pe prima poziție pe Irineu Darău, candidatul care la localele din 27 septembrie era propunerea partidului pentru funcția de primar al Făgărașului.

Agenția de Rating Politic a realizat o simulare electorală privind alocarea numărului de mandate în viitorul Parlament, calculele fiind realizate în baza rezultatelor oficiale de la alegerile locale:

 • PNL 34,2% / 159 de mandate (110 deputați si 49 de senatori)
 • PSD 31% / 144 de mandate (100 de deputati si 44 senatori)
 • USR-PLUS 10,8% / 50 de mandate (35 de deputati si 15 senatori)
 • Pro România + Alde 8,8% / 41 de mandate (29 de deputati, 12 senatori)
 • PMP 6,5% / 30 de mandate (21 de deputati si 9 senatori)
 • UDMR 5,2% / 24 de mandate (17 deputati si 7 senatori)
 • Minoritati nationale 3,7% / 17 mandate de deputati

  Irineu Darău – USR

În județul Brașov, potrivit calculelor Agenției de Rating Politic, PNL ar scoate 4 deputați, PSD ar avea 2, USR ar avea 2, Pro România are avea unul singur. În total, vor fi 9 deputați din județul Brașov. Pe poziție eligibilă dintre partidele care și-au anunțat candidații ar fi Dumitru Flucuș de la liberali – poziția nr. 3.

În ce privește Senatul, aceleași calcule arată că județul ar avea câte un senator de la PNL, PSD, USR și Pro România. În total, județul va da 4 senatori. Pe poziție eligibilă dintre partidele care au candidați făgărășeni ar fi Irineu Darău de la USR – poziția nr. 1

 

(Cristina Cornilă)

 
 
One thought on “Făgărașul i-ar putea avea deputat pe Dumitru Flucuș și senator pe Irineu Darău

 1. Alexandru

  Irineu Darau….tu de unde ai aterizat in Fagaras? Esti fagarasean get beget?Sau aice este o paine nemuncita de mancat? Ce meserie ai ‘mitale,bre fagarasene?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.