Pentru că avem multe de spus!

.

Făgăraşul va avea o fabrică UNICAT în toată Europa


În actualul perimetru al Fabricii de Pulberi se vor construi două noi fabrici, una de TNT (trinitrotoluen) şi una de pulberi. Singurul pas care mai trebuie îndeplinit pentru ca acest lucru să devină realitate este emiterea a două Hotărâri de Guvern pentru cele două investiţii. TNT

,,Există deja două studii de fezabilitate pentru fabricile de TNT şi de pulberi, care au urmat toţi paşii legali până la punctul emiterii HG-urilor, respectiv aprobare în Consiliul de Administraţie şi în Corpul Tehnic al Fabricii de Pulberi, aprobare în Consiliul de Administraţie şi în Corpul Tehnic al Romarm, aprobare la nivelul Ministerului Economiei. Din informaţiile pe care le am şi eu, am înţeles că acum ne aflăm în faza în care se pregătesc aceste Hotărâri de Guvern. Vorbim de o investiţie care se întinde pe 3 ani de zile”, a explicat liderul sindical de la Fabrica de Pulberi, Lucian Cupu.

Întrebat de cât de reale sunt şansele realizării celor două fabrici la Făgăraş, Lucian Cupu a spus că nu poate să pună o rezoluţie exactă, dar poate confirma, din istoricul recent al promisiunilor făcute de Romarm şi Ministerul Economiei, că ceea ce aceste două instituţii ale statului au promis s-a şi realizat la nivelul actualei Fabrici de Pulberi şi a dat exemplul investiţiilor pe partea de mediu făcute aici.

Numărul angajaţilor actualei Fabrici de Pulberi este insuficient dacă cele două fabrici se vor construi la Făgăraş. Ar mai trebui angajaţi sute de oameni.

Fabrică de trinitrotoluen nu mai există în toată Europa, iar fabrici de pulberi mai există maxim două la nivelul întregului continent, susţine Cupu.

Aceste fabrici vor fi investiţii exclusive ale statului român.
2 thoughts on “Făgăraşul va avea o fabrică UNICAT în toată Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.