Festin cu arome europene. O nouă ediție ArtFestin, în luna august


artfestin 2019Organizatorii ArtFestin vor transforma Făgărașul, pentru a doua oară, în centrul cultural al țării.

A doua ediție ArtFestin va avea loc la începutul lunii august și va aduna filme de scurt și lung metraj din Europa, spectacole, piese de teatru, concerte, până la dezbateri despre istoria Ţării Făgăraşului şi a tradiţiilor sale, toate desfăşurate în Cetatea Făgăraşului și în afara Cetății.

O conferință de presă în care au fost explicate toate detaliile organizării celei de-a doua ediții ArtFestin a avut loc joi, 20 iunie, în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș.

„Ne bucurăm că vom reuși să organizăm și a doua ediție ArtFestin. Prima ediție am organizat-o cu ajutorul Ambasadei Statelor Unite, care s-a declarat încântată de acest festival. Iar făgărășenii au fost alături de acest festival, așa că este timpul să îl continumă. Anul aceste vom avea un festin cu arome europene. Vom reuși să aducem cele mai bune filme europene, multe dintre ele premiate. Printre invitați îl vom avea din nou pe Ivan Patzaichin, un nou concurs, concerte, surprize. Concertele vor fi în afara Cetății Făgăraș“, ne-a declarat Sorin Solomon, reprezentant al Asociației Art Raising, organizator al Festivalului de film ArtFest Făgăraș.

Una din capetele de afiș ale festivalului va fi formația Celelalte Cuvinte. Ca și anul trecut, actorul Marcel Iureș va fi din nou în mijlocul făgărășenilor

„A fost un public extrem de căduros anul trecut, asta ne-a plăcut enorm. Era clar, exista o sete de film, în mod special. Vom continua inclusiv cu cele două dimineți de film pentru copii. Ca și anul trecut, ne vom bucura și aucm de prezența actorului Marcel Iureș, va avea un spectacol. Cei de la Uniunea Europeană ne vor sprijini cu pelicule inedite, inclusiv cu medii-metraje. Îl vom organiza în luna august, ne-am gândit și la făgărășenii plecați prin străinătate și care vor reveni pe meleaguri natale în acea lună“, ne-a declarat și Irina Margareta Nistor, organizator al evenimentului cultural.

„Am avut, anul trecut, o colaborare foarte bună cu Ambasada Statelor Unite, avem în implementare două proiecte destul de importante și cu sume considerabile aici, la Făgăraș. Eu cred că un astfel de proiect, care este un altfel de eveniment organizat în Făgăraș, să fie continuat. Va aduce, așa cum s-a și demonstrat anul trecut, un plus valoare municipiului. Atât din punct de vedere al activităților culturale, dar și din punct de vedere al municipiului, în ceea ce privește relațiile dintre primărie și celelalte instituții care finanțează diferite proiecte. Atât timp cât eu voi fi primar al municipiului Făgăraș, acest festival va fi finanțat de Primăria Făgăraș!“, ne-a declarat și primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

A doua ediție ArtFestin va avea loc în luna august, între 9 și 11 august și este organizat de Asociația ArtFestin, în colaborare cu Primăria Făgăraș.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.