Pentru că avem multe de spus!

.

FOTO| Cum a arătat Făgăraşul în ziua în care România a împlinit 101 ani


În ziua în care România a împlint 101 de ani, în centrul Făgăraşului a fost mare sărbătoare. La ora 12.30 a început tradiţionalul ceremonial de depunere de coroane la Monumentul Eroilor, de lângă Catedrala Ortodoxă.

Momentul a debutat cu intonarea imnului naţional, iar apoi cu oficierea serviciului religios de către un sobor de preoţi. A urmat apoi cuvântul primarului Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu.

După discursul edilului, instituţiile din municipiu au depus coroane de flori. Anul acesta au fost cele mai multe coroane depuse, faţă de alte sărbători de 1 decembrie de la noi din oraş.

Evenimentul festiv s-a încheiat cu defilarea militarilor de la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte ,,Constantin Brâncoveanu” Făgăraş şi cu o paradă a blindatelor.

,,La transmit La mulţi ani tuturor românilor, tuturor făgărăşenilor pentru ziua de astăzi. Azi se împlinesc 101 ani de la Marea Unire, un eveniment foarte important, iar pentru a se înfăptui eroii români au vărsat sânge pe acest pământ sfânt. Azi, al 101 ani de atunci le transmit tuturor făgărăşenilor şi românilor plecaţi în străinătate un sincer La mulţi ani!”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.