Pentru că avem multe de spus!

.

(FOTO) Narcisele de la Vad au adunat mii de vizitatori!


festival narcise2019 (6)

festival narcise2019 (4)

Mii de turiști au fost atrași duminică, 12 mai, de frumoasele narcise din pădurea Vadului. Totul cu ocazia celei de-a XIX-a ediție a Festivalului Narciselor. Bineînțeles, în centrul atenției au fost narcisele, însă turiștii au putut doar să le admire.

În anii anteriori, acest festival se desfăşura în vecinătatea sărbătorii ,,Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elema” (21 mai), însă de data aceasta oficialităţile au luat decizia să mute evenimentul în prima parte a lunii mai, pentru că acum se găsesc mai multe narcise înflorite.

Pe scenă au urcat mai multe ansamblurile folclorice din Şercaia şi Făgăraş, iar atenţia spectatorilor a fost atrasă şi de micuţii dansatori de Trupa „Hansel şi Gretel“. În costumaţii inedite, ei au urcat pe scenă cu dansuri inspirate din folclorul internaţional.

Invitatul de seamă al festivalului a fost interpretul de muzică populară Ionuț Fulea.

Pentru că este o arie protejată, culesul narciselor a fost interzis, însă oamenii au putut admira florile, s-au plimbat şi s-au bucurat de spectacolul pregătit de Primăria Şercaia.

primarul comunei Șercaia - Cristinel Paltin

primarul comunei Șercaia – Cristinel Paltin

Cred că va fi și anul acesta o reușită. În sensul că Dumnezeu ne-a dat soare astăzi, noi am organizat Festivalul Narciselor ceva mai bine față de anul trecut, artiști avem de primă mână, artiști locali, ansambluri folclorice multe, dar și interpretul Ionuț Fulea. Spre satisfacția mea, întrucât anul trecut a fost o rușine, nu am avut nicio narcisă, în acest an avem mulți boboci. Festivalul a fost organizat acum puțin mai devreme, însă nu am putut anticipa când înfloresc narcisele. Avem, însă, speranță, că vom avea cât mai multe narcise și cât mai multă apă pentru ele. Și în continuare vom munci mult, dar cred că pe viitor vom avea și mai multe narcise. Mă bucur că oamenii au înțeles să nu le rupă, să le protejeze, doar să le admire. Cu siguranță așa vom face și noi“, ne-a declarat primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

În acest an Festivalul Narciselor a fost organizat de Primăria Șercaia cu sprijinul Asociației Procult Mărgineni.

Alexandru Szasz - Asociația Procult Mărgineni

Alexandru Szasz – Asociația Procult Mărgineni

Duminică, 12 mai, s-a desfășurat Festivalul Narciselor, cu o săptămână mai devreme, deoarece anii trecuți în preajma datei de 20 mai narcisele erau deja trecute. Asociația Procult Mărgineni, în parteneriat cu Primăria Șercaia, organizează acest festival. Evenimentul, pe lângă partea de spectacol, a cuprins și un târg cu produse tradiționale realizate de meșteșugari, dar și un atelier de creație pentru copii. Este parte a unui proiect mai amplu de inițializare, promovare și marcare a traseelor turistice de pe teritoriul GAL Răsăritul Țării Făgărașului. Proiectul presupune și promovarea, informarea turiștilor care, pe termen lung, pot aduce plus valoare zonei. Evenimentul a cuprins și un info trip sâmbătă, cu o zi înaintea festivalului. O conferință pe teme turistice cu specialiști din turism din țară și județul Brașov. Am avut parte și de mass-media din București – România Actualități, Jurnalul Național, care a venit și sperăm să ducă în toată țara doar gânduri bune despre acest festival și despre minunăția de la Vad – narcisele“, ne-a declarat Alexandru Szasz, Asociația Procult Mărgineni.

La Vad sunt 398 de ha aflate în arie protejată, pe care cresc narcise. Doar 7 dintre acestea sunt ale comunei, iar celelate 391 de hectare au proprietari privaţi. Oamenii au multe interdicţii pentru folosirea proprietăţii lor din cauza ariei protejate. Pot, însă, să cosească terenul în a doua jumătate a anului, începând din iulie.

Festivalul Narciselor se organizează de fiecare dată doar pe cele 7 ha ale comunei.

festival narcise2019 (13)

festival narcise2019 (12)

festival narcise2019 (30)

festival narcise2019 (26)

 

festival narcise2019 (16)

festival narcise2019 (15)

festival narcise2019 (9)

festival narcise2019 (8)

festival narcise2019 (10)

festival narcise2019 (2)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.