Pentru că avem multe de spus!

.

În comuna Viştea se asfaltează străzi de 1 milion de euro


Primar Florin Ioani

Patru din cele cinci sate ale comunei Viştea beneficiază, în comun, de 1 milion de euro pentru modernizarea drumurilor neasfaltate. Sunt 9 kilometri de drumuri în această situaţie, iar banii reprezintă sută la sută o finanţare europeană nerambursabilă.

Lucrul va începe în această toamnă în primele două sate: Viştea de Jos şi Viştea de Sus.

,,S-a finalizat licitaţia şi s-a dat ordin de începere a lucrării pentru obiectivul ,,Modernizare străzi comuna Viştea”. Aceste străzi se află în satele Viştea de Jos, Viştea de Sus, Rucăr şi Olteţ. Proiectul va merge repede, intenţionăm ca până la căderea iernii să terminăm asfaltarea în primele două localităţi. Avem un avans de 50% din toată suma, pe care AFIR l-a virat în contul Primăriei Viştea. Pe măsură ce vom deconta câte o lucrare, ne ducem cu documentaţia la verificare la Alba Iulia, iar AFIR ne întregeşte contul, astfel încât să îl putem plăti în timp real pe constructor şi să nu întârziem cu executarea lucrărilor”, a precizat primarul Florin Ioani.

O firmă din Braşov, câştigătoare a licitaţiei, va executa asfaltările în toate cele patru localităţi din comună.

Motivul pentru care anul acesta au fost alese Viştea de Jos şi Viştea de Sus este dat de faptul că aici lucrările la canalizare s-au încheiat şi pe drumuri s-au introdus deja conductele.

Ulterior, vor beneficia de asfaltare satele Rucăr şi Olteţ. ,,La Rucăr încă lucrăm acum la canalizare, dar sperăm să finalizăm lucrarea anul acesta. Canalizarea Rucărului este un alt proiect de 1 milion de euro. La Olteţ, în ce priveşte canalizarea, vrem ca anul acesta să introducem conductele măcar pe drumurile neasfaltate care vor face obiectul contractului de asfaltare, ca să îi dăm drumul la anul cu asfaltarea. Şi canalizarea Olteţului este tot un proiect de 1 milion de euro”, spune edilul.

Asfaltarea celor 9 kilometri de drumuri prevede pregătirea fundaţiei terenului şi apoi turnarea a două straturi de asfalt.

 

(Cristina Cornilă)

 One thought on “În comuna Viştea se asfaltează străzi de 1 milion de euro

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.