Pentru că avem multe de spus!

.

În linie dreaptă pentru demararea proiectului privind Ocolitoarea municipiului Făgăraș


Deputatul de Brașov, Mara Mareș, a transmis într-un comunicat de presă că proiectul privind realizarea variantei ocolitoare a municipiului se află în linie dreaptă. Aceasta a specificat că realizarea ocolitoarei are tot sprijinul Guvernului Orban și, practic, mai trebuie obținute doar câteva avize de la nivelul unor ministere.

Mai exact, în scurt timp, ocolitoarea va trece de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la Primăria Făgăraș și, după transfer, se poate demara procedura de licitație publică pentru construirea centurii ocolitoare a Făgărașului. Am găsit toată deschiderea la nivelul Guvernului Ludovic Orban pentru realizarea acestui proiect atât de așteptat de locuitorii Făgărașului și mă bucur că Executivul PNL mi-a susținut toate demersurile. Avem susținerea Guvernului și am toată încrederea că primarul municipiului Făgăraș, domnul Gheorghe Sucaciu, și Consiliul Local Făgăraș, alături de care am colaborat în acest demers, vor gestiona foarte bine construirea centurii ocolitoare“, se arată în comunicatul de presă.

Centura ocolitoare a municipiului Făgăraş este promisă de autorităţile locale încă din 1998. Cu toate acestea, investiţia a rămas la nivel de promisiune electorală, iar sute de mii de maşini de mare tonaj trec anual prin centrul oraşului. Potrivit celor mai recente date, zilnic, prin municipiu, trec peste 10.000 de vehicule, iar din cauza traficului pereții unor imobile au început să se crape.

Primarul Gheorghe Sucaciu a declarat de nenumărate ori că singura piedică pe care o mai are în realizarea Ocolitoarei este o Hotărâre de Guvern. Edilul a transmis lunile trecute și un comunicat de presă în care specifica „În urma demersurilor făcute de Primăria Făgăraș,  Minsterul Transporturilor a transmis Primăriei Făgăraș, prin adresa 4642/ 10.04.2017 acordul   pentru transmiterea acestui drum din domeniul public al statului și administrarea CNAIR S.A., în domeniul public al Municipiului Făgăraș și administrarea CL Făgăraș  ( ANEXA 1).

A urmat o lungă  perioadă de comunicare cu Instituția Prefectului și Ministerul Transportului pentru pregătirea Proiectului de Hotărâre de Guvern cu privire la transmiterea acestui drum din domeniul public al statului și administrarea CNAIR S.A., în domeniul public al Municipiului Făgăraș și administrarea CL Făgăraș. În anul 2018 prin adresa Ministerului Transportului cu nr. 29 588 / 11.09.2018, Primăria Făgăraș a primit răspunsul că a fost elaborat un proiect de hotărâre având ca obiect cele solicitate, iar acest act se află pe circuitul intern de avizare al Ministerului Transportului. Din luna septembrie și până în prezent (august 2019 n.r.), Primăria Făgăraș NU a mai primit niciun alt răspuns de la Ministerul Transportului. Menționăm că această hotărâre de guvern este  singura piedică în calea  realizării  ocolitoarei Făgărașului , piedică care, din nefericire, pune în pericol nu doar realizarea  acestui drum, ci mai multe proiecte cu finanțare europeană ale Municipiului Făgăraș“, se arăta în comunicatul de presă.2 thoughts on “În linie dreaptă pentru demararea proiectului privind Ocolitoarea municipiului Făgăraș

 1. Icterul Galben

  Ma incearca asa un sentiment de greata si ma taie pe la stomac, numai cand citesc titlul cu ocolitoarea. Alta miniciuna n-ati mai gasit dupa treizeci de ani de promisiuni. Veniti cu aceleasi lozinci expirate ca si Guvernul Orban, niste habarnisti lipsiti de idei. Ocolitoarea este doar vector de imagine.si prosteala pe fata, pentru alegatorii fagaraseni.
  Ati avut primar liberal mai multe mandate , ati avut Consiliul Judetean , sprijin de ;la Guvern si tot n-ati facut nimic. Sunteti mai rai decat ” ciuma rosie” . Voi astia de la ICTERUL GALBEN meritati celebrele placute suedeze.

  Primarul actual n-a fost in stare sa asfalteze o strada in Fagaras. Nici macar in Dragus n-a reusit sa asfalteze tot satul. A facut sens unic. Mare branza dom’le!

  Reply
 2. constantin ionescu

  Paie trase prin gura oamenilor de bine care spera ca odata va fi ocolitoarea….din gura celor doi liberali….Daca vor incepe lucrarile se datoreaza primarului Sucaciu,nu palavrelor lui Mares!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.