Încă o încercare eşuată în alegerea viceprimarului


De joi, 26 noiembrie, Făgăraşul ar fi putut avea viceprimar pentru următorii 4 ani.

Propunerile pentru această funcţie au fost următoarele:

PNL: Marius Cerghizan

PSD: Ştirbu Cosmin Gheorghe

Comisia de centralizare a voturilor a fost formată din membri ai tuturor formaţiunilor politice, adică din următorii 7 consilieri: Iuliana Aldea, Magdalena Cenţiu, Cristina Paicu, Klein Johannes, Radu Biza, Ovidiu Popa şi Nicolae Butunoiu.

În urma votului, au fost obţinute următoarele rezultate: Ştirbu Cosmin Gheorghe – 9 voturi, Marius Cerghizan – 8 voturi. Au existat şi două abţineri din partea celor doi consilier locali USR.

Potrivit legii, viceprimarul – la mărimea acestui Consiliu Local – trebuie ales cu 10 voturi. Prin urmare, nu avem viceprimar. 

Amintim că primarul şi aleşii locali din acest Legislativ au depus jurământul în această funcţie în data de 2 noiembrie, în Sala Tronului din Cetate.

În data de 13 noiembrie a fost convocată prima şedinţă a noului Legislativ, în care ar fi trebuit de asemenea să fie ales viceprimarul, dar, ca urmare a faptului că ultimul dintre consilierii locali care trebuia să depună jurământul nu s-a prezentat din motive de sănătate, proiectul privind alegerea viceprimarului a fost amânat.

Potrivit legii, viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. Pe durata exercitării mandatului, viceprimarul îşi păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizaţia aferentă acestui statut, ci de un salariu de viceprimar. Durata mandatului viceprimarului este egală cu durata mandatului consiliului local. În cazul în care mandatul consiliului local încetează sau încetează calitatea de consilier local, înainte de expirarea duratei normale de 4 ani, încetează de drept şi mandatul viceprimarului, fără vreo altă formalitate.

Constatăm că toţi viceprimarii Făgăraşului din ultimele mandate au fost tineri: Sorin Mănduc, Cătălin Cîrje, Valentin Clonţ.Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.