Pentru că avem multe de spus!

.

Încă un eveniment dedicat Centenarului la Făgăraș


 

consiliul localConsilierii locali au votat, la ședința de îndată organizată vineri, 3 august, un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea calendarului manifestărilor cultural-educative, sportive și artistice de interes municipal, care se vor desfășura pe parcursul anului 2018 în Făgăraș.

Astfel, a fost introdus încă un eveniment ,,Pe urmele unității naționale în Făgărașul istoric”, eveniment ce se va desfășura în perioada 28-30 septembrie. Fondurile organizării și desfășurării acestui eveniment care completează și modifică anexa 1 la HCL 55/16.02.2018 privind Calendarul Manifestărilor cultural-educative, sportive și artistice sunt în cuantum de 46.000 lei, sumă ce va fi alocată prin diminuarea bugetului aferent punctului 25 – Ziua Națională a României.

De asemenea se diminuează bugetul aferent poziției 25 – Ziua Națională a României și cu suma de 5.500 lei, sumă ce va fi repartizată Festivalului de umor ,,Ceapa de aur”.

,,Am avut pe ordinea de zi încă un proiect de hotărâre. Am primit joi răspunsul la unul din proiectele pe care noi le-am depus, iar pe acea  manifestare culturală de la 1 decembrie vom fi finanțați de la Ministerul Culturiii. Banii pe care i-am avut noi alocați la începutul anului i-am redistribuit pe o activitate de la sfârșitul lunii septembrie – Bicentenarul Ion Codru Drăgușanu, Centanerul Aron Pumnul și Centenarul Marii Uniri, în colaborare cu Asociațiunea Astra de la Sibiu”, ne-a explicat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Între 28 și 30 septembrie se va desfășura evenimentul ,,Pe urmele unității naționale în Făgărașul istoric”, activități dedicate Centenarului Unirii, Bicentenarului Ion Codru Drăgușanu și Bicentenarului Aron Pumnul.

Evenimentul este organizat de Primăria Făgăraș și Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român ,,Astra” Sibiu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.