Pentru că avem multe de spus!

.

Jiberteni la „Primăvara românească la Bruxelles“. Au reprezentat Țara Făgărașului


ansamblul jibert3Obiceiurile și tradițiile din Țara Făgărașului au fost promovate cu succes la Bruxelles, în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles“. Tinerii talentați din Ansamblul Folcloric „Plaiurile Jibertului“ i-au uimit pe străini cu jocurile și strigăturile zonei noastre.

La invitația europarlamentarului de Brașov, Răzvan Popa, comuna Jibert a fost prezentă la evenimentul care promova județul Brașov. Tinerii membrii ai ansamblului au fost aplaudați de toată lumea prezenta la eveniment, lăudați si încurajați de subsecretarul de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, Victor Ionescu, prezent de asemenea la eveniment, dar și de reprezentanții Consulatului României la Bruxelles.

ansamblul jibert2Emoția cea mai mare a venit din rândul românilor plecați din comuna noastră sau din Țara Făgărașului, care au venit la eveniment din diferite colțuri al Belgiei, să fie alături de noi. Ne-au transmis că prin prezența noastră, prin dansul și portul popular, am reușit să-i facem să-și aline dorul de casă”, ne-a spus primarul comunei Jibert, Boeriu Ioan Iancu.

ansamblul jibertVive la Roumanie!”, ne-a urat primarul Bruxelles-ului, Philippe Close, prezent pentru prima dată la sărbătoarea “Primăvara românească la Bruxelles”. Edilul a mărturisit că a fost în țara noastră în timpul carierei sale de rugbist când, alături de echipa națională a Belgiei, a jucat împotriva României. Philippe Close a încurajat comunitatea românească din Bruxelles, ținând cont că românii sunt a doua mare comunitate din Belgia. Aproximativ 250.000 de români se află azi în Belgia, din care peste 40.000 în Bruxelles”, scrie pe pagina sa de Facebook Răzvan Popa, europarlamentar din Brașov.

Evenimentul „Primăvara românească la Bruxelles“ a avut loc în acest sfârșit de săptămână, 28 – 29 aprilie. Delegația din Jibert a fost prezentă alături de președinta Centrului Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Turism –  Țara Făgărașului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *