Pentru că avem multe de spus!

.

Județul Brașov a intrat în Guinness Book pentru cel mai mare număr de elevi participanți la o lecție de educație financiară!


Județul Brașov este, de acum, în Cartea Recordurilor! Și asta pentru cel mai mare număr de elevi din județ care au participat la o lecție de educație financiară. Vorbim aici de 13.230 de liceeni de la toate liceele din județ, care, anul trecut, în luna octombrie, au participat la un atelier de educație financiară. Nu toți au fost în același loc, ci, simultan, ora de educație financiară s-a desfășurat în mai multe licee din Brașov. Totul a fost posibil în cadrul unui proiect derulat de Banca Comercială Română, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Ion Negrilă, inspector școlar general adjunct, ISJ Brașov

„Anul trecut am reușit să strângem, în același timp, 13.230 de elevi liceeni din toate liceele din județul nostru care să participe la o oră de educație financiară. Problema s-a pus, de fapt, cât de mulți tineri am putea strânge noi să organizăm acest atelier. Așa că, împreună cu toți colegii mei profesori din județ, ne-am mobilizat și am reușit să strângem foarte mulți liceeni. Ora s-a desfășurat în patru locuri din Brașov: la Aula Universităţii, la Centrul Cultural Reduta, la colegiile naţionale „Andrei Şaguna” şi „Dr. Ioan Meşotă”. La acest eveniment au fost prezenți, pe lângă reprezentanți ai Băncii Comerciale Române, și reprezentanți ai Guinness Book. Este o mare realizare, am rămas surprins că a venit și această recunoaștere. Am intrat în Cartea Recordurilor, dar nu m-am gândit că va veni și o astfel de recunoaștere. Pentru copii, pentru tineret, este important să aibă o educație financiară, mai ales în ziua de azi. Trebuie să știe cum își pot folosi cel mai bine banii, cum să își facă depozite pe care să le folosească mai târziu, când pot să investească, când nu pot“, ne-a explicat inspectorul școlar general adjunct al ISJ Brașov, prof. Ion Negrilă.

Ora de educație financiară a fost ținută, simultan, în 25 de orașe din întreaga țară. Până acum recordul pentru cea mai mare lecție de educație financiară a fost consemnat de Guinness World Records în 2013, pentru o inițiativă din Statele Unite, care a strâns laolaltă 5.624 participanți.

(Alina ROMAN)

Mai jos scrisoare de mulțumire din partea BCR pentru prof. Ion Negrilă, inspector școlar general adjunct, ISJ Brașov.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.