Pentru că avem multe de spus!

.

some text

La 19 ani, un făgărăşean şi-a luat licenţa să piloteze avioane. S-a întâmplat astăzi la Roma


Cei mai mulţi dintre tineri, la această vârstă, nu au nici carnet pentu maşină. Dar el, Adrian, pe când era încă minor urca la manşa avioanelor. Bineînţeles că se întâmpla în Italia.

Adrian Comşa este făgărăşean, are origini în Sâmbăta de Sus, iar astăzi (joi, 16 ianuarie 2020) şi-a făcut familia, satul şi ţara să fie mândre de el. A devenit pilot cu acte-n regulă.

La 19 ani, Adrian a susţinut astăzi la Roma proba practică pentru primirea licenţei de zbor pentru avioane cu un singur motor (PPL – private pilot license). Până la a putea pilota avioane de linie cu pasageri mai are de parcurs încă o bucată de drum. Una costisitoare, de vreo 30.000 de euro. Până atunci, însă, se bucură de reuşita de azi.

,,Pentru obţinerea licenţei valabile pentru avion personal cu un singur motor, indiferent că are 4 locuri sau 12 locuri, am susţinut un examen teoretic constând în întrebări din navigaţie, medicină, metrologie etc., şi o probă practică pe care am dat-o astăzi şi care a constat în două ore de zbor, la o altitudine de 5.000-6.000 de picioare, pe o distanţă de circa 150 de mile. Am decolat de la Roma, am urmărit mai multe puncte pe traseu până la Perugia, am trecut munţii, am ajuns la Terni şi de acolo înapoi la Roma. Cu mine în cabină a fost examinatorul, care a fost atent la ruta pe care o urmăresc şi la sistemele de pilotaj. De asemenea, mi s-au mai pus şi astăzi tot felul de întrebări teoretice”, a declarat Adrian Comşa, emoţionat după zborul în urma căruia a fost licenţiat într-ale aerului.

Până la obţinerea acestei licenţe, tânărul a parcurs 55 de ore de zbor, 20 cu un instructor lângă el şi restul singur.

Un alt modul pe care ar vrea să-l susţină în domeniul aviaţiei este cel pentru licenţa de avioane mici cu pasageri. Un al treilea modul este cel pentru avioane de linie.

Adrian se află cu familia în Italia – părinţii şi o soră – încă de pe vremea când avea 5 ani. Astăzi este absolvent de liceu, este pasionat de fotografie, a obţinut licenţa pentru prima treaptă a pilotajului, vrea să continue cu aviaţia şi spune că ia în calcul şi varianta medicinei.

Cu doi ani în urmă scriam despre acelaşi Adrian Comşa AICI (click).

(Cristina Cornilă)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.