Pentru că avem multe de spus!

.

La 29 de ani, un făgărăşean a deschis în oraş o sală de aerobic cu fonduri nerambursabile


Se numeşte Ahmed Adrian, are 29 de ani şi de puţin timp este proprietarul primei săli de aerobic din Făgăraş. Banii cu care şi-a deschis afacerea sunt nerambursabili şi au fost accesaţi prin programul ,,Afacerişti în centru”, derulat de Primăria municipiului nostru.

Sala de sport se află pe strada Inochentie Micu Klein, nr. 10, vizavi de Colegiul Naţional Doamna Stanca.

,,Am deschis afacerea în urmă cu 3 luni, în cadrul proiectului ,,Afacerişti în centru”, proiect pe care l-am descoperit pe site-ul Primăriei Făgăraş. A fost o oportunitate pentru mine să pot accesa nişte fonduri nerambursabile. Am depus proiectul, pe care din fericire l-am şi câştigat, ca urmare am creat două locuri de muncă în Făgăraş. Facem ceva minunat aici, sport, mişcare, un stil de viaţă sănătos. Am obţinut o finanţare de 33.300 de euro, fără să fie necesară o cofinanţare din partea mea. Cu aceşti bani am cumpărat aparatura necesară activităţilor sportive, de genul benzi de alergat, biciclete eliptice etc. Ne-am axat pe un concept nou care nu era prezent până acum în Făgăraş şi anume să lucrăm mai mult cu greutatea propriului nostru corp şi să facem cardio, fără greutăţi. Ca obligaţie, trebuie să menţinem afacerea în fiinţă vreme de 3 ani. Dar sper să o menţinem mult mai mult şi să facem şi alte angajări”, a declarat Ahmed Adrian, proprietarul sălii de aerobic.

Făgărăşenii care vor să facă aerobic, zumba (cu antrenorul Adrian Manea) sau alte exerciţii sportive la această sală îşi pot alege şedinţe de o oră, care costă în funcţie de dorinţa de a avea sau nu antrenor personal, sau abonament pe o lună în sumă de 120 de lei.

,,Proiectul ,,Afacerişti în centru” este finanţat din fonduri europene, iar Primăria Municipiului Făgăraş îl are în implementare din luna ianuarie 2018, pe o perioadă de 3 ani, până în ianuarie 2021. În cadrul acestui proiect, cu sprijinul Primăriei, s-au înfiinţat firme noi care au creat locuri de muncă. Unul dintre proiecte îi aparţine unei firme care a amenajat o sală de sport, un tânăr antreprenor din Făgăraş, cu experienţă. Acesta a beneficiat de un micro-grant de 33.300 de euro, cu care a dotat şi utilat o sală de sport cu aparate de ultimă generaţie. Valoarea maximă care se poate obţine prin acest proiect este chiar suma pe care a accesat-o acest antreprenor”, a declarat Mihaela Vlad, expert coordonator al proiectului ,,Afacerişti în centru”.

Cu ajutorul proiectului ,,Afacerişti în centru”, 6 făgărăşeni au accesat bani pentru a-şi deschide propriile afaceri. Câteva dintre ele deja funcţionează, cum ar fi un loc de joacă pentru copii sau un centru de înfrumuseţare. Altele se află acum în stadiu de implementare.

Potrivit coordonatorului Mihaela Vlad, deşi vârsta maximă pentru accesarea banilor era de 64 de ani, toţi antreprenorii care şi-au deschis afacerile au până în 32 de ani.

(Cristina Cornilă)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.