Lansare de carte şi concert Music Camp, astăzi, la Făgăraş


Mirel Magop

Mirel Magop

Vremea urâtă de afară poate fi îndulcită cu activităţile culturale care au loc astăzi la Casa de Cultură şi la care publicul are acces gratuit.

De la ora 16.30, în foaierul Casei de Cultură, este programtă lansarea volumului ,,Gringo”.

Cartea este scrisă de Mirel Magop, românul care a refăcut călătoria la Roma de acum 122 de ani a celebrului Badea Cârţan. Acesta a mai fost prezent în oraşul nostru şi nu este străin în general de Ţara Făgăraşului.

În anul 2013 a parcurs singur şi pe jos drumul dintre Cârţişoara (satul natal al lui Badea Cârţan) şi capitala Italiei. A plecat în 7 august şi a ajuns acolo pe 1 decembrie, fiind aşteptat de românii din Italia, cu pâine şi sare, la Columna lui Traian

Înainte să plece spre Italia a ţinut să treacă pe la Făgăraş pentru a se fotografia cu statuia lui Badea Cârţan de la Casa de Cultură.

Astăzi s-a întors la Casa de Cultură. ,,Mirel Magop a scris o carte despre călătoriile făcute de el prin toată America de Sud. Volumul, intitulat ,,Gringo”, va fi lansat la Făgăraş azi, de la ora 16.30, în foaierul instituţiei de cultură. Lansarea cărţii va fi urmată de concertul final al copiilor din tabăra Music Camp”, a declarat Diana Gribincea Popa, managerul Casei municipale de Cultură.

copiii înscrişi la tabăra Music Camp

copiii înscrişi la tabăra Music Camp

În ultimii ani, între 2015 şi 2017, Magop a bătut statele Americii de Sud echipat doar cu lucrurile personale într-un rucsac. El este cunoscut, mai ales în mediul on-line, pentru zecile de mii de kilometri, pe care le-a parcurs hoinărind prin lume. Urmare a acestei extraordinare aventuri, s-a născut volumul ,,Gringo”, tipărit anul acesta la Timişoara.

După lansarea volumului, de la ora 17.00, este programat concertul de închidere al taberei muzicale de anul acesta. 200 de copii vor arăta părinților lor ce au învăţat, la modul intensiv, timp de o săptămână în această tabără.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.