Mariana Câju: „Vom face un memoriu către Ministerul Sănătății să bugeteze două posturi de medic la Substația Făgăraș“


 

spital fagarasAutoritățile locale vor face un memoriu către Ambulanța Brașov și către Ministerul Sănătății pentru ca Substația Ambulanței din Făgăraș să fie bugetată cu minim două posturi de medic, după ce, în doar o lună de zile, trei pacienți au decedat, din cauză că aceștia nu au avut parte de asistență medicală imediată specializată.

Lipsa de personal de la Substația Ambulanței de la Făgăraș a dus, în ultima lună, la decesul a trei persoane, care aveau nevoie de îngrijiri medicale imediate. Din această cauză, autoritățile locale vor înainta un memoriu către Ministerul Sănătății să bugeteze cel puțin două posturi de medic.

Am participat acum aproximativ o lună la ședința substanței Ambulanței Făgăraș cu managerul Ambulanței Brașov. Aici există o problemă, lipsă de personal. Medicul care lucrează la Ambulanță era atunci în concediu medical. Au fost două cazuri grave, au murit doi pacienți, care nu au primit asistență și transport asistat de urgență, Ambulanță cu medic. Am propus la acea ședință managerului Ambulanței Brașov să rezolve această situație, domnia sa a promis că va trimite o Ambulanță pe timpul zilei, până la ora 15 cu medic în zonă, care să intervină în cazul unei urgențe. Din păcate, a fost o situație în care acest lucru nu s-a întâmplat și a mai murit încă un pacient pe drum. A sosit o ambulanță la acesta doar cu o asistentă și nu a mai putut fi salvat“, ne-a declarat Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“.

Tocmai pentru a se evita astfel de nenorociri și pe viitor, autoritățile locale vor face un memoriu către Ambulanța Brașov și Ministerul Sănătății. De asemenea, Primăria Făgăraș se oferă să cumpere două ambulanțe din bugetul local, pe care să le doneze Substației.

mariana caju1Vom face un memoriu în numele autorității locale, a tuturor cetățenilor din Țara Făgărașului către Ambulanța Brașov și Ministerul Sănătății să bugeteze măcar două posturi de medic la Substația Făgăraș. Iar Primăria Făgăraș se oferă ca din bugetul local să cumpere două ambulanțe pe care să le doneze pentru Substația Făgăraș. Noi ne-am oferit să reprezentăm comunitatea locală la toate aceste discuții și vom face tot ce ne stă în putință ca aceste probleme să fie rezolvate. Faptul că nu sunt finanțate aceste posturi depinde de Ministerul Sănătății. Noi vom face toate diligențele ca lucrul acesta să se întâmple. Nu este posibil, ca pe DN1, un tronson atât de periculos, cu multe accidente, să nu existe medic la ambulanță permanent și linie de gardă“, ne-a mai spus Mariana Câju.

În prezent Substația de la Făgăraș funcționează cu un singur medic, dr. Condrea, acum aflat în concediu medical. Pe perioada zilei nu există ambulanță cu medic. Iar pe timpul nopții linia de gardă este asigurată de medicii de familie.

(A. ROMAN)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.