Lucrările de construcții din parcul din comuna Cincu s-au finalizat. Modulele vor fi montate după trecerea zăpezilor


Comuna Cincu vrea să arate ca în Occident. După ce a fost prima comună din zonă care a înființat o cantină pentru a hrăni gratuit copiii vulnerabili și bătrânii fără aparținători sau prima comună care a anunțat că va înființa un centru pentru copiii cu dizabilități din Țara Făgărașului, iată că autoritățile vor să facă din Cincu și prima comună din zona noastră cu aparate de fitness montate în mijlocul satului pentru a avea acces la ele toți locuitorii.

Nu departe de locul unde se va înființa centrul pentru copiii cu dizabilități (în fostul centru pentru pictură) exista o zonă neamenajată, folosită de micuții din sat ca părculeț de joacă și teren de handbal.

Anul trecut autoritățile locale au decis să amenajeze zona cu pistă pentru role, un loc de joacă pentru copii cu leagăne, cu topogane și mese pentru șah, o fântână arteziană, iar pentru mamele care merg să își supravegheze copiii au fost prevăzute și câteva aparate de fitness.

Tot în decursul anului 2020 s-au pietruit șanțurile și s-a amenajat o fântână arteziană cu 8 jeturi care luminează în culori. În zona cu pricina pânza freatică este foarte sus și mereu izvorăște apă, de aceea s-a luat decizia de a fi folosită cumva apa aceasta. Cea mai bună soluție a fost montarea unei pompe și construirea unei fântâni arteziene.

Potrivit primarului Sorin Suciu, lucrările efective de construcții s-au încheiat. Modulele de joacă și aparatele de fitness vor fi montate după ce va trece zăpada. Tot în primăvară vor fi plantați și câțiva pomi. Această lucrare s-a realizat cu bani de la bugetul local și a costat circa 250.000 de lei.

 

Foto: arhivă (vara lui 2020)

 

 

 

 

 
One thought on “Lucrările de construcții din parcul din comuna Cincu s-au finalizat. Modulele vor fi montate după trecerea zăpezilor

 1. un localnic

  V-as ruga sa adaugati articolului cateva poze actuale, facute dupa “finalizarea” lucrarilor. (ma ofer sa le pun la dispozitie)
  O sa constatati rapid ca pe o suprafata semnificativa in centrul parcului balteste apa, desi de o saptamana buna n-au mai cazut precipitatii. Poate este astfel prevazut proiectul si mai lipseste popularea baltilor cu peste…?
  S-a pietruit doar santul care strabate parcul, santurile care “inconjoara” parcul la exterior nu au avut prilejul sa vada macar o piatra in anul 2020.

  In unul din articolele publicate de dumneavoastra (din 03.06.2020) declarase domnul primar in legatura cu acest proiect urmatoarele:
  “Vom pietrui șanțurile și vom împrejmui parcul….”
  Acum dupa “finalizarea” lucrarilor, pot confirma ca imprejmuirea parcului a ramas tot cea veche (vai de mama ei); iar in ceea ce priveste pietruirea santurilor….: santul care “inconjoara” parcul la exterior arata deplorabil, nu cred ca-si gaseste semeni in occident.

  “Comuna cincu vrea sa arate ca in occident…”:
  -Cand mai treceti pe la Cincu v-as ruga sa treceti si pe strazile laturalnice,
  sau mai bine pe ulitele care unesc str. Larga cu str. Vanatorilor si str.
  Vanatorilor cu strada Stramba; o sa constatati rapid ca arata mai rau decat
  groapa de gunoi din occident.
  -Mergeti pe strada Avram Iancu si veti constata rapid ca suntem departe de
  acest vis.
  -Mergeti spre cimitirul evanghelic, dupa ce parasiti soseaua si treceti podul,
  pe partea dreapta arata pe alocuri ca la groapa de gunoi…
  Daca veniti pe timp ploios sa va echipati cu cizme de guma, altfel va
  “scufundati” cu incaltamintea in noroi (sistemul de canalizare al localitatii fiind
  colmatat (era o gluma…:-) )).
  -Sa nu mai amintim de sistemul de canalizare, care lipseste iar de aprox. 2
  mandate suntem dusi cu zaharelu’ ca in curand incep lucrarile, etc…..
  -s.a.m.d.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.