Lucrările la noul Hotel de Gheață de la Bâlea Lac au început de Sfântul Nicolae!


 

Hotelul de GheataZăpada abundentă căzută în ultimele zile, precum şi temperaturile deosebit de scăzute înregistrate în căldarea lacului Bâlea, au creat condiţiile propice pentru începerea lucrărilor noului Hotel de Gheață

Startul lucrărilor a fost dat joi, când muncitorii au stabilit detaliile referitoare la amplasarea obiectivului, s-au tăiat primele „cărămizi” din gheaţa lacului Bâlea şi s-a început clădirea primilor pereţi.

Pentru începerea lucrărilor la cel de-al paisprezecelea Hotel de Gheaţă, la Bâlea Lac a fost urcată o echipă de 30 muncitori, o parte dintre aceştia participând şi la construirea obiectivelor din sezoanele anterioare, potrivit tribuna.ro.

Spre deosebire de anii trecuţi, de această dată, în paralel cu debutul lucrărilor la Hotelul de Gheaţă, a început şi ridicarea „satelitului” (complexul de igluuri), ambele obiective urmând a fi finalizate, dacă nu vor interveni probleme ori situaţii excepţionale, în Ajunul Crăciunului.

Hotelul de Gheaţă şi „satelitul” din igluuri sunt ridicate în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac, tot în aceeaşi zonă urmând a fi ridicată şi Biserica de Gheaţă”, se menţionează într-un comunicat de presă trimis de responsabilii proiectului.

Planurile deţinătorilor proiectului pentru acest an prevăd ca Hotelul de Gheaţă să fie format din 16 camere duble şi un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri. „Satelitul” de igluuri va avea patru camere duble.

tribuna.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.