Pentru că avem multe de spus!

.

Mama din Lisa care și-ar fi ucis bebelușul a fost pusă în libertate


Tânăra de 29 de ani din comuna Lisa, suspectată că și-a omorât nou-născutul, a ieșit din arestul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

pruncucidereAceasta a stat în arest 24 de ore, pentru că împotriva sa s-a dispus prin ordonanță măsura preventivă a reținerii, la data de 5 decembrie. Această măsură care se ia doar în cursul urmăririi penale are, potrivit legii, o durată maximă de 24 de ore. Este și cea mai simplă dintre toate măsurile preventive (respectiv controlul judiciar, controlul judiciar pe cauțiune, arestul la domiciliu și arestarea preventivă).

Procurorul de caz a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov să aprobe, în continuarea reținerii, măsura arestării preventive a femeii. Conform legii, procurorul trebuie să facă această cerere cu 6 ore înainte de expirarea duratei reținerii.

Judecătorul a respins solicitarea procurorului de caz și a dispus, în schimb, prin încheiere, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În cursul urmăririi penale, măsura controlului judiciar se poate dispune pe o durată de cel mult 60 de zile și se poate prelungi când expiră.

În cursul urmăririi penale, cu toate prelungirile, durata măsurii controlului judiciar nu poate să depăşească un an, dacă pedeapsa prevăzută de lege este amenda sau închisoarea de cel mult 5 ani, respectiv 2 ani, dacă pedeapsa prevăzută de lege este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 5 ani.pruncucidere 3

Procurorul de caz a făcut contestație împotriva hotărârii prin care s-a instituit controlul judiciar, în termenul legal de 48 de ore, iar cel care va soluționa contestația va fi un judecător de la instanța ierarhic superioară, adică de la Curtea de Apel Brașov.

Între timp, faptul că femeia a fost plasată sub control judiciar înseamnă că a fost pusă în libertate și s-a putut întoarce acasă, dar cu obligația de a respecta câteva măsuri impuse de judecător, cum ar fi să anunțe schimbarea domiciliului, să se prezinte regulat la poliție ori să nu părăsească o anumită zonă teritorială.

Pe mamă o cheamă Ana Maria Ioniță și lucra ca agent de pază în satul natal. Femeia a mai dat naștere în trecut la alți 4 copii (unii săteni susțin că chiar 5), pe care i-a abandonat imediat după naștere. Obișnuia să își ascundă sarcinile și nu mergea nici la medicul de familie pentru a fi luată în evidență. Când a rămas gravidă cu ultimul copil nimeni nu a știut că este însărcinată. Despre viața familială a mamei citiți AICI.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.