MAI: peste 550 de polițiști, jandarmi și pompieri asigură paza și protecția secțiilor de votare din județul Brașov


  • Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea și desfășurarea Alegerilor Prezidențiale din data de 10 noiembrie a.c., au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.
    Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se află în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. Astfel, în perioada 9-10 noiembrie a.c., peste 550 polițiști, jandarmi și pompieri din județ asigură paza și protecția a 455 de secții de votare, care s-au constituit pe raza județului Brașov.

În vederea combaterii oricăror fapte antisociale, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare sunt sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de ordine și siguranță publică.

Pentru intervenția efectivă la eventualele incidente electorale, s-au asigurat rezerve și echipe operative, pregătite să intervină, formate din 115 polițiști și 12 luptători pentru acțiuni. În acest context, polițiștii vă recomandă să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.
Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.