Pentru că avem multe de spus!

.

Manager pentru Spitalul din Făgăraș


În data de 18 iulie 2018, Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal ,,Dr. Aurel Tulbure”, întrunit în şedinţă ordinară, a adoptat un Regulament de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al unităţii spitaliceşti. Ulterior, acest Regulament a fost înaintat Consiliului Local Făgăraş, care trebuie să dea, de asemenea, un vot favorabil asupra lui pentru a putea fi utilizat. Legislativul oraşului va analiza şi vota Regulamentul în şedinţa de vineri, 27 iulie, ora 16.00.

 

Managerul, obligat să obţină minim nota 7

manager spital 1Regulamentul interzice participarea persoanelor juridice la acest concurs şi se adresează strict persoanelor fizice care au cel puţin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată.

Concursul se organizează de către Consiliul de Administraţie al spitalului, iar membrii acestui Consiliu au interdicţie de a candida pentru post.

Cei care doresc să îşi depună dosarele o pot face după ce se va stabili componenţa comisiei de concurs. Dosarele de înscriere se vor întocmi în două exemplare, iar unul dintre exemplare se va depune la Primăria Făgăraş).

Concursul se desfăşoară în două etape: etapa verificării îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de conurs şi etapa de susţinere publică a unui proiect de management. Nota minima de promovare a concursului este 7.

Unde va fi publicat anunţul de concurs

Potrivit Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager, Consiliul de Administraţie al spitalului va publica anunţul după cum urmează:

– la sediul spitalului

– pe pagina de internet a spitalului (www.spitalulfagaras.ro)

– pe portalul www.posturi.gov.ro

– pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Făăgraş (www.primaria-fagaras.ro)

Anunţul de concurs va fi publicat cu 30 de zile înainte de data de depunere a dosarelor. Anunţul va arăta care este perioada de înscriere a candidaţilor, ce trebuie să conţină dosarul lor de concurs, precum şi data şi ora la care candidaţii pot vizita spitalul.

Comisia de concurs

Comisia de concurs va fi formată din preşedinte, 2 membri cu drept de vot şi un secretar fără drept despital vot. Preşedintele comisiei de concurs este preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, adică Mariana Câju.

Ceilalţi 2 membri cu drept de vot sunt numiţi de către Consiliul de Administraţie dintre personae din cadrul Consiliului de Administraţie sau din afara acestuia, având experienţă de minim 3 ani ca manager de spital sau având calitatea de cadru didactic universitar.

Prin Regulament a fost stabilită o listă cu 5 teme adaptată la problemele spitalului, fiecare candidat având posibilitatea de liberă alegere a uneia dintre aceste teme pentru întocmirea proiectului de management. Proiectul va avea maxim 20 de pagini.

La finalul concursului, câştigătorul funcţiei de manager va fi numit în această funcţie de primarul Gheorghe Sucaciu.

Manager italian

Din octombrie 2017, instituția spitalicească are un Consiliu de Administraţie, al cărui preşedinte este Mariana Câju. Iar conducerea este completată de dr. Liliana Beldescu, actualul manager.

 spitalUnul dintre ultimii manageri ai spitalului a fost stomatologul Erik Cochetti, un italian stabilit de câţiva ani în România, la Întorsura Buzăului. Acesta a intrat în legătură cu Făgăraşul în încercarea de a ajuta un băieţel din oraşul nostru care suferă de o boală rară. Din cauza acestei boli, copilului nu îi cresc dinţii, iar Cochetti s-a angajat atunci să îi facă gratuit o proteză dentară extensibilă, care să poată fi ajustată odată cu vârsta pacientului.

Medicul italian a ajuns la conducerea spitalului la începutul anului 2017, la vârsta de 43 de ani, şi şi-a dat demisia din funcţia de manager în toamna acelui an, după ce a intrat în contradicţie cu autorităţile locale.

Unul dintre scopurile declarate ale lui Cochetti, pe care nu a apucat să îl pună în aplicare, era să facă un parteneriat public între Spitalul din Făgăraş şi Crucea Roşie. O altă intenţie pe care n-a mai realizat-o era să transforme cantina spiutalului în sursă de venit: nu numai să se dea mâncare diversificată (la alegere) pacienţilor, ci şi să se asigure cateringul zilnic pentru alţi potenţiali clienţi. Însă, din cauza mandatului scurt, nu vom afla dacă lui Cochetti i-a lipsit talentul în a face ce şi-a propus ori i-a lipsit timpul.
One thought on “Manager pentru Spitalul din Făgăraș

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.