Pentru că avem multe de spus!

.

Micii arhitecți ai Făgărașului au construit orașe în miniatură


arhitectura2Elevii de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ și cei de la Școala Gimnazială din Hârseni sunt viitorii arhitecți ai Făgărașului! Micuții au reușit, printr-o expoziție inedită, să aducă la viață, prin machete, orașe imaginare. Toată munca și truda lor au fost descoperite în cadrul unei expoziții care a avut loc în curtea instituției de învățământ din Făgăraș.

Am organizat la noi în școală a treia ediție a expoziției „De-a arhitectura în orașul meu“. Este un proiect pe care l-am implementat cu ajutorul arhitecților, reprezentați la Făgăraș de prietenele noastre Boeriu Liliana și Alina Cloca. Mai bine zis, pe parcursul unui an școlar, micuții au învățat ce înseamnă să construiești, să vezi cu ochi de arhitect o casă, o clădire, iar apoi să o și construiești. Este adevărat, în miniatură, dar cu mult efort, întrucât a trebuit să respectăm multe reguli. Prin tot acest procedeu elevii au învățat din mai multe domenii: matematică, română, muzică, desen. Bineînțeles, am avut și ajutor, nu doar din partea arhitecților, dar și din partea unor personaje din poveste. Este vorba despre Grifonel și Semințica, cei care i-au condus pe elevi în orașe imaginare“, ne-a declarat Gabriela Cocan, învățătoare la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“.

Mă bucur nespus de reușita acestui proiect, de munca de care au dat dovadă micuții, dar și de dedicarea colegelor mele. Expoziția este, într-adevăr, o reușită și sperăm ca acest proiect să coninue la noi în școală și în anii următori. Felicitări, copii“, ne-a declarat prof. Iuliana Aldea, director la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“.

arhitecturaToată munca micuților a dat roade printr-o minunată expoziție a elevilor, organizată în curtea instituției de învățământ din municipiu.

De-a arhitectura în orașul meu“ a avut în acest an școlar ca beneficiari elevii claselor pregătitoare B, elevii claselor I – A și B de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“, învățătoare Gabriela Cocan, Carmen Sârb și Silvia Bălan și elevi ai Școlii Gimnaziale din Hârseni, învățătoare Olivia Pop.

Totul a fost posibil datorită implicării cadrelor didactice și a arhitecților voluntari, dar și a materialelor oferite de către Ordinul Arhitecților.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *