Pentru că avem multe de spus!

.

Ministrul Transporturilor a semnat ordinul pentru interzicerea maşinilor cu volan pe dreapta


  • Cine vrea să îşi aducă din străinătate maşină cu volan pe dreapta pentru a o înmatricula la noi în ţară trebuie să mute volanul maşinii pe partea stângă.

Ministrul Transporturilor a semnat ordinul prin care se interzice omologarea în România a maşinilor cu volan pe partea dreaptă.  Interdicţia va intra în vigoare imediat ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial.

masina cu volan pe dreapta

Peste 25.000 de autovehicule cu volanul pe partea dreaptă au fost omologate de Registrul Auto Român (RAR) în ultimii doi ani.

Proiectul de ordin de ministru a fost în dezbatere publică până la finalul lunii iulie. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare, precum şi autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE şi care nu au suferit modificări în raport cu configuraţia de înmatriculare iniţială,  scrie profit.ro.

Alte prevederi se referă la eliberarea unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, la efectuarea de inspecţii tehnice în alte state membre UE, la emisiile poluante, la înmatricularea vehiculelor istorice şi la sistemele de încălzire ale vehiculelor. După intrarea în vigoare a interdicţiei omologării, persoanele care vor să înmatriculeze în România astfel de autovehicule trebuie să recurgă la modificarea poziţiei postului de conducere de pe partea dreaptă pe partea stângă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.