Pentru că avem multe de spus!

.

Mitropolitul Ardealului a slujit la Făgăraş


Mitropolitul 1În cea de-a doua duminică din acest post, Mitropolitul Ardealului a fost prezent la Făgăraş şi a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cimitir. În acest lăcaş de cult slujesc preoţii Gheorghe Malene și Liviu Petrașcu.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi ai Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș.

În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Alexandru Morogan a fost hirotonit diacon.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor despre viața și teologia Sfântului Grigorie Palama și despre însemnătatea celei de-a doua duminici din Postul Mare.

În școala Bisericii noi învățăm astăzi un lucru foarte important și anume că iubirea lui Dumnezeu este nemărginită și că mila Sa este atât de mare încât ne protejează, ne ajută și ne îndrumă pe fiecare dintre noi să vedem suferințele dimprejurul nostru și să alergăm purtându-i în rugăciune și ajutându-i pe cei în neputință pentru a adăuga ceva la efortul spiritual și fizic pe care îl facem în timpul postului. Nu este suficient numai să postim în casele noastre, să ne îngrijim de noi și de-ai noștri, ci trebuie să adăugăm în plus rugăciune pentru cei aflați în nevoi”, a subliniat ierarhul.metropolitan 2

Părintele Mitropolit le-a mulțumit la final celor doi preoți care au slujit până de curând la biserica din cimitir, părintele Ioan Minu și părintele Ioan Lungoci.

Credincioșii au avut posibilitatea să se închine capului Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adus într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Foto: Mitropolia Ardealului
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *