Pentru că avem multe de spus!

.

Municipiul Făgăraş, dat în judecată de expropriaţi!


exproprieriCâţiva dintre proprietarii de imobile din centrul Făgăraşului, expropriaţi de municipalitate, au dat în judecată Municipiul Făgăraş. Motivul îl reprezintă cuantumul exproprierii, aceştia nefiind de acord cu suma ce le-a fost achitată din bugetul local.

La această oră pe rolul Tribunalului Braşov sunt mai multe procese având ca obiect pretenţiile expropriaţilor.

În dosarul nr. 2532/62/2018, reclamanţi figurează Bujor Ioan şi societatea comercială Giocaluma SRL.

În dosarul nr. 2476/62/2018 reclamantul este Gonţea Florin Sorin.

În dosarul nr. 2533/62/2018 sunt reclamanţi soţii Opriş Lucian şi Opriş Nicoleta.exproprieri

Pe rolul Tribunalului Braşov este posibil să se mai fi înregistrat şi alte dosare similare, dar municipalitatea va afla despre ele pe măsură ce va primi citaţii de la instanţă.

Miercuri seara, 31 octombrie, în şedinţa de Consiliu Local se va pune în discuţie desemnarea unui avocat care să reprezinte interesele Municipiului Făgăraş, în calitate de pârât, în dosarele respective.

Menţionăm că lista proprietarilor expropriaţi şi valoarea imobilelor expropriate din centrul municipiului au fost stabilite prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 71/2018.

Exproprierile pentru utilitate publică au fost realizate la începutul acestui an pentru ca Municipiul Făgăraş să acceseze fonduri europene în vederea transformării radicale a centrului oraşului. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă suprafeţele pe care urmează să se investească fonduri nermabursabile ar fi avut proprietari privaţi.

Pe lista exproprierilor figurează o persoană juridică şi 9 persoane fizice.

Persoana juridică este SC Romanian Pigs SRL, iar valoarea exproprierii pentru aceasta a fost stabilită la suma de 1,052,694.23 lei, pentru o suprafaţă expropriată de 9.550 mp.

Vezi lista AICI

Pentru persoanele fizice s-a stabilit o valoare totală a exproprierilor de 1,549,104.00 lei.

Persoanele fizice expropriate sunt următoarele: soţii Opriş Lucian şi Opriş Nicoleta, Popa Ovidiu Nicolae, Suciu Constantin, Mihali Marioara Sanda, Bujor Ioan, Gonţea Sorin Florin, soţii Delcea Cornel Marius şi Delcea Daniela.

Cele mai multe imobile din zona centrală (clădiri, pasaje, terenuri) îi aparţineau omului de afaceri Bujor Ioan (6 la număr), restul făgărşenilor figurând cu câte un singur imobil expropriat.

Vezi lista AICI

Ulterior, municipalitatea a trecut din domeniul public în domeniul privat aceste imobile şi a procedat la demolarea lor. Până la amplele lucrări de transformare a zonei centrale, pasajele de lângă Catedrala ortodoxă vor fi igienizate şi redate trecătorilor.

proces 3

proces 4
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.