Pentru că avem multe de spus!

.

Nicio clasă cu orele suspendate şi nicio şcoală închisă din cauza gripei, în Făgăraş şi zonă


În Ţara Făgăraşului virusul gripal nu a reuşit să pună lacăt pe porţile şcolilor şi nici nu a suspendat activitatea în vreo clasă de elevi, până acum, deşi am intrat în a treia săptămână epidemică.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) primeşte în fiecare zi raportări cu privire la numărul de absenţe din fiecare instituţie de învăţământ şi cu privire la numărul cazurilor de gripă. Încă nu a fost necesar să fie închisă vreo şcoală sau să fie suspendată activitatea didactică pentru o clasă întreagă.

,,Ca să fie suspendată activitatea pentru o întreagă clasă, legea spune că este obligatoriu să existe în clasa respectivă 3 cazuri de gripă confirmată timp de 3 zile consecutive. Ca să fie închisă şcoala, prevederile legale impun ca 20% din efectivul şcolii să aibă gripă confirmată. În Făgăraş numărul cazurilor de gripă a mai scăzut la unele unităţi, în timp ce a mai crescut la altele. Spre exemplu, la Colegiul Naţional ,,Radu Negru” este în scădere în prezent, pe când la Şcoala ,,Ovid Densuşianu” s-au raportat creşteri de cazuri de gripă. Nu s-a închis nicio şcoală din Făgăraş şi din zonă şi nici nu s-a suspendat activitatea pe clase până acum. În continuare se fac triaje epidemiologice de către asistentele medicale şcolare în Făgăraş, iar în mediul rural de către profesori”, a declarat Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.