Un făgărășean a furat aproape 3.000 de lei din cutia milei, dintr-o biserică redeschisă după mai mulți ani, în Cluj-Napoca


Una dintre cele mai cunoscute biserici din Cluj-Napoca a devenit ținta hoților, imediat ce a fost redeschisă publicului după mai mulți ani de renovare. Un individ de 31 de ani din Făgăraș a furat aproape 3 mii de lei din cutia milei. Alt suspect a spart un vitraliu valoros.

FOTO: Lazlo Attila/ Romkat.ro

La doar zece zile de la redeschidere, biserica Sfânul Mihail din Piața Unirii a fost vandalizată. Un individ a reușit să pătrundă noaptea înăuntru și a furat aproape 3 mii de lei, din cutia milei.

Iulian Timșa, purtător de cuvânt IPJ Cluj: Polițiștii au identificat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Brașov.

Potrivit Știrile TVR, bărbatul de 31 de ani este din Făgăraș și este recidivist.

Un alt individ certat cu legea a spart un vitraliu, în valoare de câteva mii de euro. A folosit chiar o bucată de metal din gardul care înconjoară biserica. Mai mult, pe pereții lăcașului au apărut deja diferite desene și mesaje.

Biserica, una dintre cele mai vechi construcții gotice, nu are camere de supraveghere. Anchetatorii încercă să îl găsească și pe cel care a distrus vitraliul valoros.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.