Cântărețul de operă Placido Domingo s-a aflat în România pentru a susține două concerte, unul la București, unul la Cluj. Dacă la București organizatorii i-au pregătit o cină la un hotel de lanț, la Cluj acesta a fost răsfățat într-un cadru mai restrâns, familial chiar, fiindu-i pregătite mai multe feluri de mâncare de către o făgărășeancă.
Chef Daniela Graură a răspuns prompt invitației de a-i găti celebrului cântăreț și a format rapid o echipă pentru evenimentul de la Cluj.
Mai mult decât atât, cina festivă a fost organizată în casa unei alte făgărășene, stabilite la Cluj, Bianca Rotbășan.
,,Zilele acelea, când ai prilej de dublă bucurie, te mobilizezi din scurt cu prieteni dragi și organizezi o cină pentru oameni ce foarte rar ți-e dat să-i întâlnesti! Eu și Cristiana Boeriu am încărcat de toate în masină și am plecat la Cluj. Primul popas l-am făcut la prietenul nostru minunat Horia Simon. Ne-am apucat instant de pregătit o cină cu ingredientele aduse de Vlad Miriță de la ferma sa, adică porc de Mangalița, curcan și cocoș. Apoi, am plecat repede către prietena noastră Bianca Rotbășan, gazda evenimentului. Ea si echipa ei ne-au primit într-o casă istorică, pe care au transformat-o într-un showroom super versatil prin expresiile diferite ale fiecarei încăperi. Toate acestea, pentru oaspeții noștri dragi, familia Domingo. A fost o seară frumoasă într-o atmosferă plină de emoții și mare gentilețe”, a declarat chef Daniela Graură.
Care a fost meniul pentru Placido Domingo
Cântărețeul a venit la masă însoțit de întreaga familie, respectiv soția sa, cei doi fii și soțiile lor.
Aceștia au gustat din mai multe preparate atent gătite și decorate de echipa Danei Graură:
– o sferă din slănină de mangalița, cu măr verde și ceapă roșie liofilizată. Aceasta a fost servită cu pâine negră cu melasă și chimen;
– zacuscă de hribi, pâine cu maia și carpaccio de trufă;
– risotto din păsat cu brânză tilsit maturată 60 de zile, cu piure de sfeclă roșie și mere coapte cu ghimbir;
– supă de cocoș românească;
– porc cu cremă de dovleac plăcintar, cu sos de fructe negre cu espresso;
– pere fierte în vin cu sos alb de vanilie și trufe.
Toate produsele au fost românești, spune Daniela Graură, multe dintre ele fiind furnizate chiar de tenorul Vlad Miriță care are propria sa fermă de păsări și porci.
Placido Domingo și familia sa au fost impresionați de gustul și varietatea preparatelor, iar casa în care au fost primiți este de fapt un show room pe care îl deține tot o făgărășeancă, Bianca Rotbășan, care lucrează în domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare.
(Cristina Cornilă)