Ţara Făgăraşului, promovată la Cluj


Asociația Alegria, împreună cu Hipermarket Cora Cluj, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Ansamblul Folcloric Românaşul şi Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” organizează vineri, 25 octombrie, între orele 18.00-20.00, evenimentul ,,Ţara Făgăraşului”, din cadrul proiectului educativ de promovare a tradițiilor românești ,,Bucuroși, prin România”, ediţia a II-a.

Evenimentul este organizat în hypermarketul Cora din Cluj şi vizează familirizarea publicului şi cumpărătorilor cu specificul fiecărei regiuni din România.

Sunt 10 regiuni care sunt promovate în cadrul acestui proiect, iar în 25 octombrie este rândul regiunii Ţării Făgăraşului să fie promovată prin: cântec şi joc tradiţional, atelier de meșteșugit obiecte decorative din împletituri, prezentare de costume tradiționale specifice, degustări de produse specifice.

Proiectul educativ-cultural de promovare a tradițiilor românești „Bucuroși, prin România” se desfăşoară pe parcursul întregului an şi a debutat în martie:

15 martie: Ţara Oaşului
29 martie: Ţara Lăpuşului
12 aprilie: Ţara Dornelor
7 iunie: Ţara Năsăudului
27 septembrie: Ţara Moţilor
11 octombrie: Ţara Haţegului
25 octombrie: Ţara Făgăraşului
15 noiembrie: Ţara Almăjului
1 Decembrie: Bucuroşi, prin toată ţara!

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.