O tânără din Victoria a reușit să mobilizeze mămici și tineri: ,,Am simțit că trebuie să facem ceva!”


actiune curatenie victoriaUn simplu semnal de alarmă pe facebook s-a transformat într-o adevărată acțiune de curățenie!

Este vorba despre orașul Victoria și despre oamenii care locuiesc acolo. Este vorba despre o lecție civică, o lecție de bun-simț!

actiune curatenie victoria1Este vorba despre simplul cetățean Ioana, care a reușit să mobilizeze  alte mămici (și ea fiind tot mămică) din oraș, dar și tineri, sătui cu toții de mizerie, peturile aruncate la-ntâmplare, chiștocurile de țigară și resturile. Mai ales unde se joacă și copilașii!

,,Eu am fost cea care a luat atitudine pentru că m-am săturat de peturi, cioburi, și sâmburi aruncați pe jos în parcuri. Iar luni (n.r. 27 mai a.c.) când am văzut și coșul de gunoi pe jos și toate mizeriile din el lângă o bancă în parcul de copii am simțit că trebuie să facem ceva. Am scris pe un grup din Victoria pe facebook, însă nu mă așteptam ca mesajul meu să fie atât de bine primit și lumea să reacționeze’’, ne povestește Ioana.

actiune curatenie victoria2Însă mesajul a fost auzit de mai multe mămici din Victoria, dar și de tinerii de la Clubul Elevilor, Cercul de Ecologie, tineri îndrumați de directorul Camelia Bertea.

În doar o oră și jumătate tinerii și mămicile au igienizat 4 parcuri din oraș.

,,Tinerii de la Cercul de Ecologie sunt copii foarte responsabili. Sunt sensibili, participăm la multe concursuri, suntem implicați în acțiuni de ecologie. A fost o plăcere pentru noi. Noi avem multe activități de acest gen’’, ne-a spus și Camelia Bertea.

,,Sper ca inițiativa asta să fie privită ca un lucru pozitiv și să îi îndemne și pe alții să ia atitudine. Vreau să se reînvețe spiritul comunității! Sincer, mă bucur, și aș vrea să aibă un impact pozitiv asupra celor din jur’’, ne-a mai spus Ioana.

(Alina ROMAN)

actiune curatenie victoria3

actiune curatenie4
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.