Pentru că avem multe de spus!

.

Organizează petreceri pentru românii din Italia


alex apostul

Într-una din edițiile trecute ale ziarului Făgăraș Expres scriam despre un făgărășean stabilit în America ce organizează petreceri pentru românii de acolo. De data aceasta voi scrie despre Alex Apostul, un alt făgărășean, ce a ajuns să fie entertainer în Italia.

 

Alexandru Mircea Apostul a crescut în Făgăraș. A învățat de mic ce înseamnă să fii pe scenă. Tatăl lui, Nicolae, Miki pentru prieteni, a făcut parte din grupul Experiment 77, așa că mult timp și-a petrecut la Casa de Cultură, alături de artiști. Prin anii ’90, părinții lui au decis să plece în Italia, pentru un trai mai bun, așa că viața lui Alex s-a schimbat brusc. „Am început liceul la Industrial, am făcut doi ani, apoi am plecat cu părinții în Italia, în zona Jesi, din județul Ancona. Am încercat să continui studiile, dar a găsit un sistem școlar foarte diferit de al nostru, așa că am abandonat școala și m-am angajat“, povestește Alex. De la 18 ani a început să lucreze ca și bodyguard în discoteci și de aici și până la a organiza petreceri pentru români nu a mai fost decât un pas. „Din 2008 am început să fac parte din organizația de petreceri Eventi Divertenti din Ancona. De ce? Pentru că în 2007 am organizat o petrecere românească cu lăutari în Jesi și a ieșit foarte bine. Așa că m-am gândit – de ce să nu duc această pasiune la un alt nivel“.

A organizat și un concurs de frumusețe

Făgărășeanul de 31 de ani a dorit să organizeze chiar el petreceri românești, așa că în primăvara lui 2012 organiza primul lui spectacol, dedicat comunității românești din Jesi. „Au cântat atunci Ionuț Dolănescu și Maria Ciobanu, surorile Geapănă și Popa și am avut mai bine de 800 de persoane prezente. Apoi, în iulie am organizat în Piața Republicii din Jesi festivalul „Traditione e bellezza“, un concurs de frumusețe pentru româncele stabilite în Italia, iar finalistele au fost la Roma, la Miss Diaspora. Am avut și atunci invitați cântăreți de muzică populară și lăutărească, Ionică Stan, Lili Constantinescu și surorile Popa. În luna noiembrie am organizat un concert la Sala Sporturilor, unde au cântat Mioara Velicu și Gabriel Dorobanțu. Toate aceste trei evenimente le-am organizat împreună cu Camelia Radiu, în cadrul unei asociații pentru români din Italia“.

Director de local, organizator de evenimente

În ultimii ani, viața lui Alex s-a schimbat complet. Dacă în urmă cu 10 ani lucra în diferite fabrici și doar visa la viața de entertainer, acum făgărășeanul este organizator de evenimente și director al unui local. „Tot prin 2012 am înviințat Alfa Events, împreună cu Popa Florin (din Galați), Pișta Adrian (Bacău), Ionuț Șchiopu (Buzău), Surmei Emil (Timișoara), Massimiliano Brocchi (Jesi) și Leonardo Pistola (Jesi), cu care colaboram ca și PR cu toate discotecile din zona Ancona. Aveam evenimentele noastre, care se numeau „Una notte da leoni“ (numele italian al filmului Hangover), în care luam grupuri de 5/6 italieni și îi duceam pentru o noapte la București cu zbor dus sâmbătă la amiază și întoarcere duminică dimineața, fără ca ei să doarmă. Din 2014 sunt directorul localului Babilon, unde organizez petreceri românești“. Și, ca o noutate, la sfârșitul lunii februarie, Alex va organiza o petrecere ce îl va aveaca invitat pe Florin Salam. „Știu că nu la toată lumea place acest gen de muzică, dar pentru românii plecați în străinătate tot manelele sunt la putere. Așa că pe 25 februarie îl voi aduce pe Florin Salam pentru prima dată în zona Marche, regiunea Italiei în care trăiesc. Evenimentul va avea loc la Club Donoma, în orașul Marche“. Alex Apostul (Mircea, pentru prietenii din Făgăraș) și-a îndeplinit visul. Chiar dacă este departe de casă, de orașul în care a crescut și chiar de părinții lui – ei s-au reîntors în Făgăraș, Alex trăiește visul italian. Deocamdată, în timpul săptămânii lucrează și la o croitorie de lux, unde se fabrică costume bărbătești. Dar pentru că voința, pasiunea și munca nu l-au părăsit, Alex speră ca din afacerile pe care le-a pus pe picioare să iasă cât mai mult profit.

(Alina ROMAN)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.