Pentru că avem multe de spus!

.

Patru turiști străini rătăciți în zona Refugiul Viștea Mare, salvați de jandarmii montani și salvamontiși


  • Misiune dificilă pentru jandarmii montani din Sâmbăta! Pe o vreme imprevizibilă, zăpadă, vânt, au urcat la peste 2.000 m altitudine pentru a salva 4 turiști rătăciți.

Inițial jandarmii primiseră apel luni dimineață că o persoană este rătăcită în Munții Făgăraș, zona Refugiul Viștea Mare. 4 salvamontiști și 4 jandamri montanti au plecat în căutarea persoanei. Traseul era  Sâ,băta de Sus – Refugiul Viștea Mare, iar estimarea traseului, conform condițiilor meteo – 6-7 ore.

„Echipa trebuie să urce de la altitudinea de 700 m, până la 2320 m (diferență de nivel de peste 1600 m). Pericolul e la tot pasul iar vremea imprevizibilă, dar peisajul este superb! Echipa ajunge la Refugiul „Viștea Mare” puțin după ora 15, după aproximativ 6 ore de urcare și găsește acolo 4 turiști străini: un israelian, un portughez și doi spanioli. Toată lumea este teafără, iar vântul bate cu forță! Își trag puțin sufletul și încep coborârea împreună cu turiștii. După alte 4 ore au ajuns cu bine la Victoria“, au scris jandarmii pe o rețea de socializare.

foto: facebook.com/jandarmeria brașovLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.