Pentru că avem multe de spus!

.

Pe urmele eroilor rezistenței anticomuniste. A doua ediție Bike&Like în Țara Făgărașului


concurs bike like startÎn perioada 7-8 iulie se va desfășura a doua ediție Bike&Like în Țara Făgărașului. Dacă la prima ediție cei înscriși au descoperit bisericile fortificate din Țara Făgărașului, în acest an organizatorii au venit cu un traseu nou: se va pedala pe urmele eroilor rezistenței anticouniste din Țara Făgărașului.

Competiția se va desfășura pe parcursul a două zile, 4 etape cicliste și un total de 104 km. În același timp, va fi un weekend plin de descoperiri turistice și relatări istorice legate de rezistența anticomunistă, cu 2 popasuri în Poiana Narciselor și Poiana Drăguș, sâmbătă seara concurenții vor participa la evenimentul rezervat doar lor în Crama Cetății Făgărașului, iar duminică se va finaliza evenimentul cu festivitatea de premiere.

Ce ne propunem să obținem cu turul ciclist TRAC:

-Să readucem în memoria oamenilor lupta anti-comunistă din Țara Făgărașului;
-Să adaugăm la punctele de interes ale celor care vizitează Țara Făgărașului componenta istorică a luptei anti-comuniste din munți;
-Să creăm un tur ciclist care să se repete anual și să țină trează conștiința poporului român în legătură cu erorile comunismului;
-Să recreăm atmosfera de atunci, atât cât mai este posibil:
-prin dialog cu cei care mai sunt în viață și cu urmașii acestora;
-Prin documentarea participantilor;
-Prin expoziția și prezentarea făcută sâmbătă seara, în Crama Cetătii Făgărașului.
-Prin “gastronomia de rezistență” – să acordăm participanților aproximativ ceea ce mâncau cei din rezistență“, se arată în prezentarea organizatorilor evenimentului Bike&Like.

Evenimentul este organizat de către Asociația “No Stress”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Făgăraș și  Asociația Țara Făgărașului.

NU UITAȚI: înscrierile se fac până cel târziu 2 iulie pe site-ul www.nostressevents.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *