Pentru că avem multe de spus!

.

Pentru prima dată în viața lor, 19 copii din comuna Șoarș au ajuns să vadă Marea Neagră!


sunt copil vreau la mare1Bucurie mare și multe emoții pentru 19 copii din comuna Șoarș! Aceștia au văzut, în această vară, pentru prima dată Marea Neagră! Totul a fost posibil cu ajutorul unui proiect depus la concursul Bikeathon 2019 de către profesorii Buitan Bianca-Simona de la Școala Gimnazială Ghimbav și prof. Buitan Claudiu-Nicolae de la Școala Gimnazială Șoarș, intitulat „Sunt copil și eu! Vreau la mare!“. Cel mai de succes proiect Bikeathon și-a atins scopul!

Sume record s-au depus în contul proiectului „Sunt copil și eu! Astfel că 19 copii din comuna Șoarș au văzut anul acesta pentru prima dată Marea Neagră! „Prin acest proiect se dorea strângerea de fonduri pentru organizarea unei tabere la mare pentru câțiva elevi de la Școala Gimnazială Șoarș, a avut în vizor ca 5-7 copii să beneficieze de o  tabără la mare. Lucrurile au mers foarte bine, astfel încât sumele adunate au depășit 210%. Trebuie menționat și marele premiu primit din partea Bikeathon pentru cel mai bun fundraiser, câștigat de coordonatorul proiectului prof. Buitan Claudiu-Nicolae“, ne-a spus prof. Claudiu Buitan.

sunt copil vreau la mareIar pentru că sumele strânse au depășit așteptările, promotorii proiectului s-au gândit ca mult mai mulți copilași din comună să beneficieze de această tabără. „Am selectat 19 elevi ai școlii Șoarș, din toate ele  cinci sate ale comunei Șoarș, conform cerințelor din proiect. Acestea spuneau  ca beneficiarii să nu fi fost niciodată la mare, să nu aibă posibilitatea să ajungă curând din motive materiale, dar să aibă rezultate bune la învățătură“, ne-a mai explicat prof. Claudiu Buitan.

Plecarea a fost pe data de 21 august, la ora 22 cu trenul. A doua zi, dimineața, în jurul orei 09:00 elevii au fost cazați la pensiunea Flaviu din Eforie Sud, iar la ora 10:30 au ajuns pe plajă, făcând cunoștință pentru prima dată cu nisipul și cu apa mării. Copii au fost plăcut impresionați de splendoarea mării, de valuri, de scoici, de soarele minunat care încălzește nisipul.

sunt copil vreau la mare2Condițiile de cazare și masă au fost excepționale, locația fiind la 30 de metri de faleză. Copiii au putut sta câte 3 sau 4 în camere, acestea fiind dotate cu baie proprie. S-au servit trei mese pe zi cu mâncare diversificată și deosebit de bună. La plajă s-a mers de două ori pe zi, dimineața până în prânz, și după masa până seara. Pe lângă activitățile din apă, copilașii s-au bucurat de tot felul de jocuri distractive și antrenante, fiind încurajați să lucreze în echipe, să se ajute, distracția fiind maximă. Seara, după cină, nu putea lipsi plimbarea pe faleză, dar și participarea la spectacolele de muzică și dans organizate pe scena stațiunii“, povestește prof. Buitan.

Copii au avut posibilitatea să își procure mărunte artizanate care să le amintească de frumoasa vacanță la mare petrecută prin acest proiect. Pe data de 27,în jurul orei 11, a avut loc îmbarcarea în trenul spre casă, iar seara copiii au ajuns acasă, obosiți de drum, dar bronzați și plini de bucurie.


mobila
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.