Permisul de conducere a devenit opțional pentru unii tineri din orașul Victoria


Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Victoria efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 și alin. 3 din Codul Penal.

În fapt, la data de 6 iulie 2020, în jurul orei 09.40, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 31 ani, care conducea un autovehicul pe strada Aleea Uzinei din oraș.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus aparține unui bărbat, în vârstă de 34 ani, care se afla în calitate de pasager în vehicul la momentul opririi, care, deși cunoștea faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, i-a încredințat acestuia autovehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

În aceeași zi, oamenii legii au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 23 ani, care conducea un autovehicul pe strada Victoriei, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,98 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.