Pentru că avem multe de spus!

.

Achiziții de utilaje la Sâmbăta de Sus


Primăria Sâmbăta de Sus a achiziționat cu fonduri europene un utilaj mobil de stins incendii, cu diverse accesorii (UTV). Accesiile constau într-o lamă de zăpadă, o remorcă, un rezervor suplimentar și un dispozitiv împrăștiere material.

Utilajul are o capacitate cilindrică de 1.000 cm cubi și funcționează pe benzină.

,,Utilajul este folosit de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sâmbăta. Avem o remorcuță cu un bazin de 600 de litri, la care se adaugă alți 250 de litri dintr-un rezervor cu care este dotat utilajul. Deci, în total, are o capacitate de 850 de litri de apă. Mai poate fi folosit ca sărăriță pe timpul iernii și mai are în dotare o lamă de zăpadă. De asemenea, este utilizat și în perioada aceasta, la udat florile și spațiile verzi”, a declarat Gheorghe Enache, șef SVSU Sâmbăta de Sus.

,,Pe lângă acest UTV, mai așteptăm să ne ajungă și o vidanjă din oțel, cu o capacitate de de 5.000 de litri de apă, care are și funcție de spălare și de stingere a incendiilor. Proiectul pentru ambele utilaje este finanţat 100% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Valoarea totală este de 48.103 euro, ceea ce însemna la momentul câștigării proiectului suma de 227.494 lei. Firma care a câștigat licitația pentru livrarea vidanjei este din județul Covasna, iar cea care ne-a livrat UTV-ul este din Cluj”, a explicat edilul Vasile Andreaș.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.