Pentru că avem multe de spus!

.

Pesta porcină a ajuns la graniţa Ţării Făgăraşului


Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat la Braşov, după ce săptămâna trecută a fost închis cel de la Homorod. Informaţia a fost confirmată de către şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Dorin Enache.
Este vorba despre un focar descoperit în pădure, nu în zona locuită de populaţie. Mai precis, este vorba despre zona Rupea – Roadeş – Buneşti, scrie bzb.ro
„În urma vânătorii, două exemplare de mistreţ au fost depistate pozitiv la laboratorul din cadrul DSVSA Braşov. Probele de referinţă au fost duse pentru confirmare la laboratorul IDSA Bucureşti. Rezultatele au fost pozitive, motiv pentru care s-au convocat membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor, toţi factorii implicaţi în prevenirea şi combaterea bolilor”, a declarat Dorin Enache.
El a precizat că a evaluat situaţia la faţa locului sâmbătă, pentru că vineri după amiază au venit primele rezultate de laborator. Carcasele mistreţilor obţinute în urma vânătorii erau ţinute pentru aflarea rezultatelor de laborator şi au fost neutralizate pe plan local, sub control sanitar-veterinar.
Reprezentanţii DSVSA Braşov au solicitat dezinfectarea căilor rutiere din Roadeş şi Buneşti, substanţa (Virkon) folosită fiind furnizată de către Direcţie, aceasta fiind cea mai eficientă în astfel de situaţii.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.