Pentru că avem multe de spus!

.

Peste 80 de vârstnici din comuna Cincu sunt ajutați de angajații Primăriei să își cumpere de mâncare


Ca măsură de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, Primăria Cincu vine în sprijinul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, care nu au susținători legali sau vreo altă formă de ajutor, prin asigurarea sprijinului acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. În concret, angajații Primăriei Cincu vor merge pe la oamenii în cauză și le vor face cumpărăturile.

,,Avem peste 80 de vârstnici în această situație, astăzi întocmim lista finală. Sunt oameni care nu mai au pe nimeni în viață sau au rude plecate pe la Sibiu și Brașov, dar sunt prea departe ca să îi ajute. Sunt din ambele localități, Cincu și Toarcla. Angajații Primăriei vor merge pe la aceștia, le vor lua listele de cumpărături și banii și le vor face cumpărăturile. Bineînțeles, angajații noștri vor purta mănuși și măști de protecție, pentru a se proteja și pe ei, dar totodată pentru a-i proteja și pe vârstnicii cu care intră în contact. Nu vor intra în casă, doar la poartă”, a declarat primarul Sorin Suciu.

În comuna Cincu, la această oră mai sunt încă 60 de persoane izolate la domiciliu. Este vorba de oameni întorși recent din țări precum Italia, Franța, Germania sau Austria, care nu au voie să iasă în public. Pentru că nu pot ieși să se gospodărească, și aceștia trebuie ajutați de administrația locală.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.